VUČIĆ: Posle Ramine jezive izjave mogli ste samo da čujete glasno ćutanje

Foto: Jutjub printskrin/ Александар Вучић
Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je sinoć da će Srbija nastaviti da vodi svoju politiku i da će čuvati svoje odnose sa Evropom, ali da neće da gazi svoje odnose ni sa Rusijom, ni Kinom, niti bilo kim drugim, kao i da Srbija nema nameru nikoga da napada.

„Danas se iz jedne susjedne države čulo da ukoliko neko napadne Kosovo, a ne znam ko bi napadao Kosovo i kako to izgleda, Albanija to neće da dozvoli i biće na toj strani. Da sam bilo šta slično izgovorio, a posle takve jezive izjave mogli ste samo da čujete glasno ćutanje, toliko glasno da je neprijatno to ćutanje, da niko riječ nije izgovorio na takve izjave“, rekao je Vučić na ceremoniji dodjele odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti.

Zamislite da je to neko od nas rekao, zapitao je predsjednik Srbije.

„Čuli biste ne samo grmljavinu, psovki, uvreda, najprljavije kampanje od svuda, iz cijelog svijeta, već Bog zna u nekom trenutku po potrebi i grmljavinu topova, aviona, samo da se takvi, već dobro i uveliko prokazani Srbi jednom zauvijek ućutkaju“, naveo je on.

Naglasio je da što se nas tiče – mi nemamo potrebu da napadamo bilo koga.

„I nećemo da napadamo bilo koga. Nama je potrebna Evropa, ne uvijek njeno licemjerje i dvoličnost, već nam je potrebna, ne možemo bez nje. Ali isto tako, kad nas tjeraju da možemo i bez nekih koji nam nisu uzimali zemlju, mi ćemo reći – mi smo Srbi, imamo i srce i dušu“, poručio je Vučić.

„Pa ćemo ipak da vodimo svoju politiku, čuvaćemo i svoje odnose sa Evropom, ali nećemo da gazimo svoje odnose ni sa Rusijom, ni sa Kinom, niti bilo kim drugim sa kim nam vi zapovijedate da to činimo“, istakao je Vučić.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest