„HITNO“ SE USVAJA ZAKON KOJI MILO NIJE HTIO DA POTPIŠE! Od nove godine nema klađenja na inostranim sajtovima! Evo šta će sve biti zabranjeno

Foto: Pogled

Izmjene Zakona o igrama na sreću već su jednom usvojene, ali je tadašnji predsjednik Milo Đukanović odbio da potpiše zakon, te je on vraćen u Skupštinu. Nova Vlada je ove izmjene uvrstila kao “hitne”, kako bi se sa primjenom počelo od 1. januara. Nova zakonska rješenja donose i novine, a glavna je da će klađenje biti moguće samo na sajtovima registrovanim u Crnoj Gori. Takođe je jasno propisano ko i gdje može da priređuje igre na sreću, te je nemoguće da ugostiteljski objekat ima aparat za klađenje i bude u rangu kazina.

Izmjene zakona će biti izlasane u narednih nekoliko dana, nakon čega će početi i njegova primjena.

Član 7 jasno kaže da je:

  • zabranjeno učestvovanje u inostranim igrama na sreću za koje se ulozi plaćaju na teritoriji Crne Gore.
  • prikupljanje uloga u Crnoj Gori za učestvovanje u igrama na sreću koje se priređuju u inostranstvu.
  • prodaja inostranih srećki i tiketa.
  • priređivanje igara na sreću u slobodnim zonama.

Od svih mobilnih provajdera biće traženo da blokiraju pristup IP adresama priređivača igrara na sreću koji nisu iz Crne Gore. Dakle, svi ljubitelji igranja na sajtovima Bet365 ili Bwin to više neće moći da rade iz Crne Gore.

Još jedna novina predstavlja činjenica da uplate na onlajn nalog u Crnoj Gori biće moguće samo na dva načina. Prvi je direktno na uplatnom mjesto (u kladionici), a  drugo je putem platnih kartica.

Više neće moći da se vrše uplate putem specijalnih terminala, najčešće na bezniskim pumpama i marketima, kao i na svim trafikama u Crnoj Gori.

Nakon višegodišnje ustaljene prakse da ugostiteljksi objekti mogu da priređuju igre na sreću, to više neće biti slučaj. Ljubitelji tombole i korišćenja terminala za klađenje moći će iste da koriste u kazinima i kladionicama, ali ne i u kafićima.

Ovo će biti regulisano amandmanom, koji će postati sastavni dio zakona, a koji je ranije podnio tadašnji poslanik Demokrata Momo Koprivica, u kojem je decidno propisana zabrana terminala za klađenje i kocku u ugostiteljskim objektima.

Novim zakonskim rješenje, te kontrolom onlajn klađenja, kao i fiskalizacijom svakog terminala za klađenje, Crna Gora će godišnje zarađivati na desetine miliona eura više.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest