HOROR U SUBOTICI Krali meso sa stočnog GROBLJA: Telefoni kradljivaca poslati na vještačenje

Foto: Jutjub printskrin/ International Finance Corporation

B. S. (30) i D. P. (38) iz Subotice, koji su uhapšeni zbog proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda, skidali su djelove mesa sa uginulih životinja na stočnom groblju u Subotici, nezvanično saznaje „Kurir“.

– Sumnja se da su skidali djelove mesa sa butova uginulih životinja, a u pitanju si najvjerovatnije svinje. To su uzimali sa stočnog groblja u Subotici, pratili su da je jedna farma u blizini izbacila uginule životinje i uzeli su to meso. Proverava se da li je to meso, i ako jeste, na koji način je stiglo do kupaca, kao i to da li su planirali da ga prodaju preko društvenih mreža – navodi izvor „Kurira“.

Ističe da je to meso otpad, da nije za upotrebu i da je to krivično djelo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Kako nam je rečeno u OJT u Subotici njih dvojica biće saslušana tokom današnjeg dana ili sjutra ujutru.

– Njihovi telefoni će biti poslati na vještačenje kako bismo utvrdili sa kime su bili u komunikaciji, gdje su, kome i kako prodavali to meso. Veterinarska inspekcija je dobila nalog da utvrdi validnost mesa koje je nađeno u njihovim zamrzivačima, kod njih kući.

Nezvanično se saznaje da je prijava je došla od pojedinaca koji žive u okolini.

– Ljudi su primjetili da se dešavaju neke nezakonite radnje. Kod njih u zamrzivačima nije pronađena velika količina mesa. Istraga će sve utvrditi.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest