Хрватска спремна да плати кауцију за ратног злочинца Тачија и остале терористе злочиначке ОВК

„Постоји могућност да Хрватска да гаранцију, за сада нема званичне понуде. Верујем да је Хрватска расположена и у четвртак ће министар спољних послова посетити Министарство спољних послова у Приштини, рекла је Љекај Прљаскај у емисији „Фронтал“ на Т7

Тачи

Државни службеник Хрватске Ермина Љекај Прљаскај изјавила је да је Хрватска подржава Косово* и да је расположена да обезијбеди кауцију за Хашима Тачија и друге хашке притворенике, преноси Репортери.

Додала је да ће хрватски министар спољних послова у четвртак боравити у посјети Приштини.

„Постоји могућност да Хрватска да гаранцију, за сада нема званичне понуде. Верујем да је Хрватска расположена и у четвртак ће министар спољних послова посетити Министарство спољних послова у Приштини, рекла је Љекај Прљаскај у емисији „Фронтал“ на Т7.

Ермина Љекај Прљаскај

Између осталог је рекла да Хрватска лобира за либерализацију визног режима за грађане Косова*.

Бивши командант терористичке ОВК на подручју Кошаре, Хисен Бериша, изјавио је јуче да после Словеније и Аустрије, Хрватска нуди кауцију за хашке оптуженике.

Навео је да је хрватски предсједник Зоран Милановић понудио да буде јемац у Специјалном суду за пуштање бившег предсједника Хашима Тачија и других, да се бране са слободе.

„Мој пријатељ из Хрватске рекао ми је да је хрватски предсједник понудио да буде гарант за пуштање на привремену слободу за све који су тамо“, рекао је Бериша.

А представници наших институција нису имали храбрости да преузму ову одговорност, јер вам не вјерују“, додао је, пренео је портал Косово онлајн.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *