Узалудно је било Милово додворавање: За Хрвате су Црногорци и даље агресори!


Широм Хрватске осванули су билборди којим се обиљежава 30-огодишњица почетка рата у Хрватској.

Тако је Удружење Имотски соколови на неколико билборда обиљежило, како кажу, 30 година од почетка српско-црногорске агресије на Републику Хрватску. На једном од билборда истакнута је петокрака уз поруку ,, под овим знаком је убијан хрватски народ”, док се на другом билборду види усташки грб ХОС-а уз паролу За дом спремни и поруку ,,под овим знаком се бранила Хрватска”.

Бивша црногорска власт трудила да минимизира своје учешће у ратним дејствима, правдајући се да су морали слушати наредбе из Београда, и додворавала се Хрватима претходних 20-ак година, али њихов труд је очигледно био узалудан.

Хрватски народ и даље сматра Црногорце агресорима исто онолико колико и Србе, тако да је дводеценијско залагање предсједника Црне Горе Мила Ђукановића да заташке своје ране радове на дубровачком ратишту било излишно, барем код хрватског народа.

А није да се актуелни предсједник са својим пуленима није трудио да “опере” биографију код наших сусједа. Сјетимо се само проглашења бившег хрватског предсједника Стјепана Месића почасним грађанином Подгорице и слања војне делегације на прослави годишњице акције Олуја током које је убијено или нестало 2.000, а протјерано више од 250.000 Срба.

За разлику од хрватских државника који су Милу опростили ратну авантуру 1991. године, за опрост од хрватског народа наш “визионар” ће морати очигледно још да се потруди, јер их досадашњи ниво његове србофобије очигледно није импресионирао.

Може то још много боље, барем су Хрвати то кроз историју доказали!

Borba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *