INVALIDI RADA IZ ROŽAJA PRIPRIJETILI VLASTIMA CG: Najavljen protest na dan parlamentarnih izbora

Foto: Jutjub printskrin/Senad Dacic

RAzočarani odnosom državnih vlasti prema njima, invalidi rada iz Rožaja pripretili su izlaskom na ulicu, ukoliko njihova, kako kažu bedna primanja, ne budu usklađena sa penzijama. U ime svojih sapatnika, Hajran Murić je najavio mogućnost protesta 11. juna na dan vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

– Da smo mogli da radimo, radili bismo. Međutim, nismo zbog toga zaslužili da se prema nama država ovako odnosi, ne „pucamo od zdravlja“, svi imamo brojne zdravstvene probleme, tjelesna oštećanja. Za ovakav naš položaj, najodgovorniji je bivši ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, koji nam je 2014. godine praktično ukinuo pravo na život – kazali su na svom „pripremnom“ protestnom okupljanju invalidi rada iz Rožaja, koji su uputili apel nadležnim državnim institucijama da njihova primanja najhitnije usklade sa minimalnim penzijama. – Želimo da prestane naše šikaniranje, diskriminacija. Zahtjevamo da budemo penzionisani, jer većina od nas ima 60 godina života, prenose „Novosti“.

Azil

– TRAŽIĆU prijem u Konzulatu Belgije u Podgorici. Predaću zahtjev da mi se odobri azil u toj zemlji jer u svojoj ne mogu opstati sa porodicom – kaže Murić.

Nezadovoljni Rožajci traže da ih hitno primi ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, kako bi ga upoznali sa teškom situacijom u kojoj se nalaze.

– Većina nas je 19 godina na birou rada. Bilo nas je 58, a sada svega 12 – kaže Hajran Murić i dodaje da od invalidnine od 180 evra, pored najbolje volje ne može da izdržava porodicu i prinuđen je da, uprkos zdravstvenim problemima, radi na gradilištima „za  dnevnicu“.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest