Истрага у току: Суспендовано четворо запослених због антисемитских ставова

илустрација

Њемачки јавни медијски сервис „Дојче веле“ саопштио је данас да је суспендовао четворо запослених и једног хонорарца током истраге у вези са оптужбама да су износили коментаре против Израела и изражавали антисемитске ставове.

илустрација

Минхенски дневни лист „Зидојче цајтунг“ пренио је раније ове седмице коментаре са друштвених медија које су, наводно, написали чланови „Дојче велеа“ на арапском језику, укључујући поједине изјаве о ублажавању Холокауста или изражавање антијеврејских стереотипа.

У саопштењу „Дојче велеа“ наводи се да је сервис затражио покретање независне спољне истраге, коју ће водити бивши министар правде Сабине Лојтојсер Шнаренбергер и психолог Ахмад Менсур, пренио је АП.

„Дојче веле“, који је основала Влада Њемачке, саопштио је да сви запослени морају да поштују вриједности и принципе те медијске куће, што укључује приврженост праву Израела на постојање и одбацивање антисемитизма, а што се односи и на њихове активности на приватним налозима на друштвеним мрежама.

Сервис додаје да ће поменути запослени бити суспендовани до краја истраге и да ће одмах сносити неопходне посљедице када се заврши извјештај о истрази.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest