ИВАНОВИЋ: СНП још без става о мањинској влади

Разговори о формирању нове владе теку у добром смјеру, и она би требало брзо да буде формирана, рекао је посланик СНП-а Драган Ивановић. Одлуке о учешћу СНП-а у влади, како је рекао, доноси Главни одбор, који још није засиједао. Чекају исход преговора, односно хоће ли влада бити формирана из парламентарне већине или ће то бити мањинска или нека друга влада.

СНП кооперативна за сваки договор: Ивановић у студију ТВЦГ
Он је у Јутарњем програму ТВЦГ саопштио да у овом моменту не може рећи када ће бити формирана мањинска влада и ко ће је чинити, наводећи да ће то бити брзо.

„СНП нема још став по питање мањинске владе. Све вријеме смо били за то да се влада формира из парламентарне већине, па су разговори већ вођени са ДФ-ом. Мени је јако жао што су Демократе послије свега одустале од те неке приче. Надам се да ће пристати па да се нова влада формира из парламентарне већине“, рекао је Ивановић.

Он је рекао да је СНП кооперативна за сваки договор.

Није могао да прецизира ко из бивше владе може бити дио и оне која би ускоро требало да буде формирана: „Тешко могу то да кажем. Прихватамо, ако се сви сложе, да буде и неких нестраначких личности. Циљ нам је и интерес да та влада буде способна да изнесе терет свега што ће њој бити обавеза“.

Битно је да се сада искристалише хоће ли бити договора у парламентарној већини: „Ако неће, а чини ми се послије понашања Демократа да неће доћи до тога, онда ће се правити мањиинска влада у којој би носиоци свих активности били из коалиције Црно на бијело“.

„Они би у том случају понудили СНП-у учешће, а нама онда предстоји да на Главном одбору одлучимо хоћемо ли бити дио владе или не. Ако бисмо били, ми би морали веома озбиљно да уђемо у ту причу, свјесни чињенице колико је пропуста било неком претходном периоду“, рекао је Ивановић.

Он је рекао да би нова влада морала направити приоритете и показати грађанима да је спремна да се ухвати у коштац са свим проблемима.

„Ако би Дритан Абазовић био премијер, СНП-у би нормално по свим правилима припадало мјесто предсједника Скупштине Црне Горе, али све је ствар договора“, рекао је Ивановић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest