Кад лишће почне да опада

Кад стабло ДПС-а почне да пропада…

Пише: Дијана Ћоровић

Кад лишће дрвета почне да опада  прије јесени наговјештава то да дрво изумире и да су услови у којима се налази неподношљиви за даљи опстанак.  Ето тако, једна од грана ДПС-а је почела да се суши прије избора у изборној кампањи. Како је кренула једна грана да се суши, тако ће и друга, трећа…све док  осиромашено стабло ДПС-а постане неугледно  и  беспотребно.

Обично термин стабла буде синоним за напредак и развој. Међутим, како је режим ДПС-а годинама пуштао коријење преко  послушних партијских војника, умјесто напретка и развоја  разгранало је своје бадљаве гране кроз све институције и радна мјеста Црне Горе. Тако нам је прије тридесет година  засађено стабло ДПС-а  које никад није окалемљено,  па се дивље и  бахато разгранало преко дивних крошњи  широм Црне Горе, чији се плодови нијесу  могли убрати, ни видјети, јер су огранци ДПС-а  штрчали и гребали сурово оне који су покушали да приђу и изњегују здрава стабла благородног поднебља.

Чинило се да ће тако вијековима, попут лијане допузити до сваког домаћинства ове земље и да ће у свако двориште пустити коров из ког се рачва ништа друго до коров. Нo, ништа вјечно није, па су управо они који су то стабло ДПС-а  “његовали“, и сами се у врзину заплели.

Шта је чији интерес сада  не знају многи од њих. Знају да им није добро и да су толико разочарани да падају попут лишћа чак у незнавеност, само да се  удаље од стабла које плодове не рађа.  Како опада  тзв. лишће, падају функције, а  тако падају и тешке ријечи . Тако да имамо прилику да прочитамо истину, не између редова, већ јасну истину о  њиховој стратегији запошљавања. Наиме, у медијима је СД након напуштања од једног броја локалних функционера, дао саопштење како настављају са редовним изборним  активностима. На крају саопштења позивају локалне функционере  који су напустили партију, да остану принципијелни, часни и поштени, и да поднесу оставке на све те функције на које су изабрани, јер су су их у коначном захваљујући партији и добили. Партијско запошљавање је очигледно присутно годинама уназад, а овом изјавом потврђују зашто толико дипломираних  интелектуалаца чека на ЗЗЗ ЦГ, и зашто се ништа по том питању не мијења. Свака грана трулог стабла  носи по једну институцију, и свака институција је постала толико провидно “стручна“ да се гране на којима стоје сасушише. Свака појава има свој крај. Много тога се уврзло око стабла ДПС- а да ни сами не знају куда да изађу од корова који су посијали.  Почело је јавним иступањем из партије у Беранама, наставља се у Плаву, па…као да сваки дан до избора откуцава  вријеме издржљивости  стабла које их повезује тако замршене.

Литије су огледало честитог народа на којима се ова земља темељи. Литије су ојачане управо оним народом који је  буквално до јуче заливао стабло ДПС-а. Срамни закон о слободи вјероисповијести отворио је очи великом броју грађана који су видјели да господар стабла  залива само своје стабло и да му је неважно то што су око њега стабла пренабрегнутих крошњи,  од којих сви могу да живе и раде. Но, ипак та стабла опстадоше. Дугогодишње запостављање  није утрло живот здравим коријенима, јер “тврд је орах воћка чудновата, не сломи га, ал’ зубе поломи!“ То је оно што чини препознатљивост нашег народа. Здраво крило Црне Горе  ће продисати пуним плућима и удахнути живот уснулим  крошњама заједничким радом и трудом. Против корова се бори жива земља.

Сви они које је дух јединства у литије сабрао, рашчистиће огрезлу коров из свог дворишта, до чистог пута  процвата и слободе Црне Горе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial