ДФ Будва: ДПС наставља са праксом злоупотреба и кривичних дјела

Саопштење ДФ Будва

Будвански ОКГ “ Пендрек“ коалиција који се још понегдје назива и ДПС наставља са праксом злоупотреба и кривичних дјела. У паници да што прије “удоме“ сваког свог човјека, не водећи рачуна ни о законима али не презајући ни од крајње прљавих потеза извршио је политичку чистку у Комуналној служби и инспекцији.
Под изговором да је општина у кризи и да нема довољно финансијских средстава, уручена су рјешења о отказима дванаесторици службеника тог сектора уз образложење да су им уговори о раду правно ништавни.
Но да виц буде бољи, рјешења о отказима су потписана 20.07 ове године, а рјешења о пријему нових службеника са истим уговором о привременим и повременим пословима на 120 дана потписана су 27.07.2020 само недјељу дана касније од стране привременог, правно непрепознатог координатора ове службе Жељка Мрваљевића а по инструкцијама узурпатора Николе Дивановића.
Очигледно је да афера “Снимак“ и мантра “1 запослени = 4 гласа“ не престаје у Црној Гори, и више је него жалосно што управо та афера, која годинама представља упозорење у извјештајима ЕК о напретку наше државе ка ЕУ никако да добије судски епилог и постаје актуелна прије избора. И тако у круг већ годинама.
Оно што изазива бијес и револт грађана Будве није само чињеница да се поштени људи отпуштају, већ и то што је новозапосленим комуналцима плата повећана за 50 еура, и то у вријеме када запослени у Општини и јавним предузећима не могу да приме плату због већ свима познате ДПС блокаде рачуна.
Ми у ДФ Будва као стожер будуће власти обећавамо грађанима, не само да ћемо све незаконите радње кривично процесуирати – већ ћемо и узурпаторе који су се насилно домогли полуга власти наглавачке изврнути из фотеља које су заузели већ 31.08 и никада им више нећемо дозволити да производе ову врсту правног насиља и политичког безакоња коју гледамо ових дана.
У прилогу достављамо уговоре за новозапослене службенике у Комуналној служби

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *