„KAŽU MI DA SMRDIM NA STOKU“: Vrijedna Saška očarala region (VIDEO)

SAŠKA Martinović nije kao ostale djevojke. Izlasci je ne zanimaju, a sama se brine za deset bikova, deset krava i 26 ovaca, a ova vrijedna djevojka je svojom pričom očarala cijeli region.

Ne zanima je društveni život, grad, izlasci. Sve to ne bi bilo čudno da ona nema samo 24 godine i živi u selu koje su napustili gotovo svi, piše „Alo“.

– Kažu mi da smrdim na stoku! Ja smrdim, ali imam! – rekla je Saška iz sela Luke kod srpskog Bora.

Ova vrijedna djevojka ne skida osmijeh sa lica, a svoje domaćinstvo vodi „kao nekada“.

– Dosta mladih se odselilo, otišlo u veći grad, napustilo selo, dosta kuća je prazno. Voljela bih da se mladi bave poljoprivredom kao ja, da se vrate na selo, da se okušaju, pa makar imali jednu životinju, da vide kako je to lijepo… Kako se ovdje može dobro živjeti, zaraditi i uživati – rekla je Saška za „Eksploziv“.

Kaže da joj je život na selu i briga o životinjama i posao i odmor. Kada uđe u punu staju, pozdravi svoje krave i kaže im:

– Gdje ste, lijepe moje cure… – i ističe da ko voli i želi da se bavi poljoprivredom, ništa mu nije teško.

Ona i suprug Novica žive na imanju koje im je ostavio njegov djed te tu namjeravaju ostati cijeli život. On radi kao vozač autobusa i s tom su platom mogli živjeti u gradu, ali Saška nije htjela ni čuti za to.

Za nju je odlazak na more bacanje novca

O njoj svi imaju riječi hvale, a posebno svekar Miodrag i svekrva Vojislava.

– Moja snaha, to je radnik, vrijedna, ona ima dušu, ona je srce, nikad se ne ljuti – rekao je Miodrag te je dodao da ona radi sve, i kod kuće, a ide i na tržnicu.

– Vidim kad se umori, ja joj kažem polako, ima vremena za sve, ali ona hoće završiti, da bude ovo dobro, ono dobro, i stoka da bude sita i vrt da bude lijep i oko kuće i u kući – otkrila je Vojislava.

Saška je istakla da sebe ne može zamisliti u gradu.

– Buka, autobusi… Ovdje je mir, ovdje su životinje i čist zrak. Zdrava priroda, to ne bih mijenjala nikad – otkrila je.

Saška je rekla da su za nju plaže, garderoba i šminka trivijalnosti, a izlasci gubljenje vremena.

– Nikad nisam bila ni u diskoteci, ni u kafiću… A dok su prijateljice išle ja sam sjedila kod kuće, čuvala ovce i krave… Ja to tako od malena – ispričala je.

Saška od mlijeka, sira i svega što proda na borskoj tržnici mjesečno zaradi oko 600 evra.

More je za nju, kaže, bacanje novca, a ako bi dobila neki veliki novac, prvo što bi napravila je, kaže, novu staju i nabavila još krava.

– Nisam tip osobe koja se voli šminkati, nositi skupe haljine, duge nokte, ali volim da mi je dvorište puno svega – rekla je Saška i otkrila da bi voljela nabaviti i konja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest