Knežević: Bivši direktor ANB-a prisluškivao Katnića jer je mislio da će DF da ga likvidira; prisluškivani i sveštenici SPC, manastiri ozvučeni!

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević pročitao je gostujući na Adria televiziji iskaz Dejana Peruničića u Tužilaštvu povodom afere prisluškivanja bivšeg GST-a Milivoja Katnića.

Kako je naveo, Katnić je prisluškivan zbog sumnje da će DF da ga likvidira, kako piše u iskazu koji je Knežević ekskluzivno pročitao, saobraćajnom nesrećom, padom iz čamca, trovanjem hranom a poslednja opcija je i postavljanje eksplozivne naprave.

U nastavku parafraza izjave bivšeg direktora ANB-a Dejana Peruničića koju je Knežević ekskluzivno pročitao na Adria televiziji.

„Što se tiče njegove krivice ne mogu o tome da se izjasnim, ali je bio direktor ANB kada se to desilo. Služba je tada vršenjem svojih poslova, stigla do informacija da se priprema likvidacija broja funkcionera. To su neke druge službe iz drugih zemalja. Pripremana je likvidacija Mila Đukanovića i Milivoja Katnića. Pošto se ANB bavi kontraobavještanom zaštitom, mi smo imali mogućnost da prisluškujemo njega. Naše informacije su da su pokušali da isceniraju saobraćajnu nesreću, pad na ulici, pad iz čamca, trovanje hranom… Poslednja opcija je bila eksplozivna naprava. Zato smo i ozvučili njegovu kancelariju, prihvatio sam sugestiju i postavili smo sredstvo za prisluškivanje a za te aktivnosti su znale 4 osobe, ja, L.B., S.Z.R. i D.R. Sačinjavane su bezbjednosne potrebe koje su poslate MUP-u. Tačno je da nismo informisali GST-a. Da smo to učinili, došlo bi do promjene u ponašanju i ugrozilo bi naše dalje aktivnosti. Kao Agencija smo uklonili opasnosti, ali one i dalje traju. Ugroženi su Katnić, Čađenović i Đukanović. U svim službama ali i našim postoje procesi. Upravo zahvaljujući tim procesima sam danas osumnjičen“, kazao je Peruničić.

Bio je, kako navodi, svjesan da nema odluke Vrhovnog suda ali se vodio interesom građana i ljubavlju prema Crnoj Gori.

Knežević navodi da je Peruničić kazao da DF planira da likvidira Mila Đukanović.

„Sad ja pitam kako Duško Marković i Milo Đukanović nisu imali ove informacije. Nisam ja jedini koji imam ove dokumente, ali se prave mutavi. Vrlo je bitno da svi znaju da ovo nije nikakva tajna jer ove dokumente imaju mnogi. Pa oni su prisluškivali i seminar hotel Palas i 270 ljudi! Sad smo mi oštećeni kao Katnić. I sad će neko da nam kaže da su DPS i DF dvije strane iste medalje. Ovo je samo dio“, kazao je on.

Knežević dodaje da će i narednih dana objaviti i kako je ANB pratila sveštenike SPC, i da su bili ozvučeni manastir Dajbabe i Cetinjski manastir.

„Vidjećete i slike mitropolita Amfilohija, Andrije Mandića, Nebojše Medojevića, Slavena Radunovića…“, kazao je Knežević.

Mišljenja su da su mjere tajnog nadzora iznijeli bivši čelnici Tužilaštva i SPO-a.

„Đukanović da prijavi protest i da organizuje šatorsko naselje“

Pozvao je Mila Đukanovića i njegove potpredsjednike da budu ti koji organizuju proteste „Ima nas“.

„Moja poruka je da poštujem građane koji prijavljuju skup. Pojavili su se neki novi lideri, Vušurović, Mrvaljević… Oni su pokazali da mogu stati da brane svoje ideje sa kojima se ne slažem, za razliku od Đukanovića i tih tajkuna koji se kriju iza njihove ideje. Ja njima dajem ideju da stave šatorsko naselje i da blokiraju Podgoricu jer je napada Srbijja i Rusija. Ali samo da sa njima bude i Milo Đukanović. Ja sam se prvi suprotstavio policajcima, a onda su kazali da sam ja pretukao policajce – i eto mene u zatvoru 4 mjeseca“, kazao je Knežević.

Razlika, između njih, je, kako navodi, što DF vjeruje u ideju.

„Ali Đukanović je prvi put u Egiptu, sad je u Dubaiju. Znam ja Đukanovića, on ne može da podnese da se ljubi i cmaka sa ljudima koji su na protestu. Zato imamo Vušurovića i Mrvaljevića. Ali ako stvarno vjeruju u to, onda mora protest da prijavi Đukanović“, kazao je Knežević.

Osvrnuo se i na bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori i iznio optužbe na račun Sava Kentere.

„Da nije bilo sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu mnogo stvari ne bi izašlo u etar. Ovo je alarm. Čak sam mišljenja da je potrebno reformisati ANB i formirati novu Agenciju. Imamo časnih ljudi u Upravi policije ali i svakako stvarati nove kadrove. Bolje je i da nemamo ANB nego da imamo ovakvu instituciju koja je služila kao batina u rukama Mila Đukanovića“, kaže Knežević.

„Ako je DPS toliko zabrinut za Ustav, neka izaberu makar jednog sudiju Ustavnog suda“

Dodao je i da DPS ignoriše poziv da se izglasaju sudije Ustavnog suda.

„Zbog toga ne mogu ni da se proglase izbori u Glavnom gradu Podgorici zbog pojedinih ustavnih žalbi. Time pokušavaju da zaustave transfer vlasti u tom gradu i drugim gradovima gdje smo pobijedili“, kazao je on.

Izlaz je, kako kaže, jednostavan – ako je DPS toliko zabrniut za Ustav, zbog kog navodno protestuje, neka izaberu makar jednog sudiju Ustavnog suda.

„Ja pozivam DPS i njenog predsjednika da pokaže odgovornost i da učestvuju u razrješenju ove Ustavne krize. Što se nas tiče, izjasnićemo se o Zakonu o predsjedniku“, kazao je Knežević.

Lider DNP-a ponavlja da taj Zakon nije ništa revolucionarno već da on prosto pojašnjava proces davanja mandata.

„Đukanović je Dritanu Abazoviću dao mandat na nos, iako nije znao da li uopšte ima podršku. Da ne govorimo o tome kako je dao mandat Dušku Markoviću ili Igoru Lukšiću. Ovdje se od Đukanovića ignoriše činjenica da nemamo 41 mandat. Ali mi tu parlamentarnu većinu imamo“, kazao je Knežević.

Dovoljno je, kako navodi, da izađe u Crnoj Gori, 20-30 komita koji će da protestuju zbog svega što im se ne sviđa i da parališu državu.

„Ali ne možemo mi to dopuštati. Mi danas upravo zbog toga imamo danas problem u Šavniku, a Vlada Zdravka Krivokapića je mogla to riješiti, ali tada su komite izašle na Bogetiće i odustalo se od toga“, kazao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest