Кнежевић: Избор Зорана Брђанина за директора Управе полиције потврђује да Здравко Кривокапић суштински није премијер Црне Горе, већ Дритан АбазовићИзбор Зорана Брђанина за директора Управе полиције потврђује да Здравко Кривокапић суштински није премијер Црне Горе, већ Дритан Абазовић, оцијенио је за портал Аналитику високи функционер ДФ-а и предсједник ДНП-а Милан Кнежевић. Он је позвао Кривокапића да се врати програмским принципима које је као лидер коалиције За будућност Црне Горе заступао у предизборној кампањи.

-Абазовић је послао поруку да је он стварни премијер. Кривокапић је преферирао другог кандидата – Воја Лаковића – и без обзира на разлике које имам с премијером око стратешких праваца функционисања Владе, мени га је данас истински било жао – и као човјека, и као политичара. Позивам га да се вратимо исходиштима идеолошких и програмских принципа који су нас окупили у коалицију За будућност Црне Горе, чији је он био први човјек- казао је Кнежевић.

Један од лидера ДФ-а сматра да је премијер Кривокапић у случају избора Брђанина, баш као и у ранијим именовањима за одређене високе позиције у извршној власти, подлегао притисцима Абазовића и концерна Вијести.

-Тињајући сукоб између Кривокапића и Абазовића данас је ескалирао до нивоа да је рјешење Абазовића и концерна Вијести добило подршку. То је веома забрињавајући феномен који говори да је неопходно да премијер Кривокапић сузбије утицај Абазовића и концерна Вијести и да кроз сарадњу, дијалог и рестартовање односа с ДФ-ом зауставимо проневјеру и злоупотребу изборне воље грађана- поручио је Кнежевић.

ДФ неће подржати именовање Брђанина на Одбору за безбједност и одбрану и самој сједници Скупштине, поновио је Кнежевић.

-То значи да би такво рјешење – ако га не буду подржали Демократска партија социјалиста и њени сателити – добило негативно мишљење. Одговорност је на Кривокапићу, Абазовићу и Секуловићу. Закон је јасан – онај ко буде био предложен за кандидата за директора УП мора да прође Одбор за безбједност и одбрану, а касније и Скупштину. Ми наше ставове нећемо мијењати, нити ћемо повлачити потписе под притиском било кога из амбасада или Специјалног државног тужилаштва- рекао је Кнежевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *