Кнежевић: Поднијећу кривичну пријаву против Ђуровић ако у дневни ред уврсти антизетске законе

Foto: Pogled

Такође, као предсједник ДНП-а жели да саопшти да су оваквим противуставним и противзаконитим дјеловањем парламентарне већине, готово елиминисане и претпоставке о гласању за чланове Судског савјета

Фото: Поглед

Обавјештавам јавност да ћу поднијети кривичну пријаву против Данијеле Ђуровић уколико уврсти у дневни ред антизетске законе о Територијалној организацији и Главном граду, поручио је посланик Демократског фронта Милан Кнежевић.

Истовремено, како додаје, посланици ДНП – а ће колико сјутра поднијети иницијативу за смјену Данијеле Ђуровић са функције предсједнице Скупштине, јер је, истиче Кнежевић,  бруталним злоупотребама службеног положаја од највишег законодавног органа направила политичку пијацу на којој је планирала сјутра да прода и интересе 20 000 грађана Зете.

– Ни Иван Вуковић, ни Лука Ракчевић, ни Данијела Ђуровић, не могу бити важнији од  грађана Зете, и чињенице да овим законским предлозима желе да територијално обогаље ово подручје и претворе га у пусту земљу. За разлику од њих, никад се нисам водио политичким калкулацијама у односу на животне интересе било ког подручја у Црној Гори. Тако сам подржавао формирање општина Тузи, Петњица и Гусиње у складу са интересима грађана ових подручја – наводи он.

Кнежевић подвлачи да је одавно познат његов став да  Зета треба да буде самостална општина у границама из 1957. године које би јој гарантовале одрживост и развој како се не би претворила у већину црногорских општина које зависе од егализационог фонда и помоћи државе.

– Можда овај мој став не би имао тежину, да то није и став већине грађана Зете, и планирам да га браним по сваку цијену мог политичког дјеловања. Још увијек не желим да вјерујем како ови антизетски предлози закона имају везе с мојом могућом кандидатуром за градоначелника Подгорице, и зато да бих подносиоце ове иницијативе релаксирао и ослободио страха од мене, нудим им договор пред читавом Црном Гором. Предложите закон у којем ће будућа општина Зета имати девет катастарских општина из 1957. године: Бијело Поље, Ботун, Цијевна, Дајбабе, Голубовци, Гостиљ, Махала, Матагужи, Вуковци и Врањина. И јавно обећавам да ћу гласати тако предложено законско решење и нећу се кандидовати за градоначелника Подгорице. Докажите да се не водите политичким рачуницама и да вам је стало до будућности грађана Зете – наглашава он.

Такође, као предсједник ДНП-а жели да саопшти да су оваквим противуставним и противзаконитим дјеловањем парламентарне већине, готово елиминисане и претпоставке о гласању за чланове Судског савјета.

– Не може се једном руком позивати на дијалог, а у другој држати нож, и још очекивати да без икаквог отпора посматрамо како нас убијате тим истим ножем. Уосталом, надам се да ће грађани убрзо на изборима сваком одредити коме је гдје мјесто, а за неке већ и сад знам – закључује Кнежевић.      

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest