Колегијум без сагласности о Ђукановићевом захтјеву

Foto: Pogled

Предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић одлучиће сама о датуму одржавању сједнице на којој би се одлучивало о захтјеву предсједника Црне Горе да се изгласа скраћење мандата државном парламенту. Већина чланова колегијума данас није била сагласна о томе да ли постоје услови да парламент расправља о овој иницијативи.

Након сједнице посланик Демократског фронта (ДФ) Славен Радуновић казао је да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић уз захтјев за сазивање ванредне сједнице парламента на којој би се расправљало о скраћењу мандата Скупштини није доставио предлог одлуке о којој треба да се гласа.

Он је новинарима, након сједнице Колегијума Скупштине, рекао да већина чланова Колегијума сматра да је направљена процедурална грешка јер Ђукановић није доставио предлог одлуке о којој треба да се гласа.

„Када је било случајева да се гласа о скраћењу мандата, предлагачи су увијек прилагали и одлуку која дефинише све, до када траје мандат, када се објављује у Службеном листу“, навео је Радуновић.

Он је казао да због тога мисле да Ђукановић треба да обнови захтјев на начин да буде уредан.

Радуновић је, говорећи о датуму одржавања сједнице, поручио да Ђукановић може да тражи и краћи рок.

„Једино ко се противио оваквом ставу је Данијел Живковић из Демократске партије социјалиста. Није било консензуса, па ће о овоме морати да одлучи предсједница Скупштине Данијела Ђуровић“, рекао је Радуновић.

Он је додао да су на данашњој сједници Колегијума, поред уобичајених ствари, највише времена потрошили на захтјев Ђукановића о ванредној сједници.

Извор: Портал РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest