KONSULTANTSKA KOMPANIJA RASKRINKALA SPAJIĆA: Pozvali Evropu sad na TV duel

Foto: Jutjub printskrin/ Al Jazeera Balkans

Konsultantska kompanija Fidelity consulting , koja na jedinstven način podržava poslovne prijatelje kroz referentno poslovno savjetovanje, pragmatične programe edukacije, izradu biznis planova i investicionih elaborata kao i kvalitetnije odnose sa bankama uz bolje upravljanje finansijama, pozvala je predstavnike Evrope sad na TV duel i u svom saopštenju iznela argumente vezane za Spajićev program Evropa sad 1 i evropa sad 2.

Saopštenje  prenosimo u cjelosti:

Poređenje programa Evropa sad 1 i Evropa sad 2 počinjemo pomalo neočekivano, temom koja nije ekonomska.

Elem, našu jedinstvenu odiseju počinjemo – poređenjem komunikacionih strategija programa Evropa sad 1 i Evropa sad 2.

POMPA

Naime, kada je program Evropa sad 1 zvanično najavljen, prošao je veoma kratak period do njegovog prvog javnog predstavljanja, kako poslovnoj zajednici tako i laičkoj javnosti a što su pratile detaljne analize i jasne prezentacije programa.

Evo podsjetnika kako su prezentacije i analize izgledale (kliknite na njih da biste otvorili fajlove):

Prezentacija programa Evropa sad

Analiza programa Evrope sad

Paralelno sa ovim aktivnostima, sa punim pravom i potpuno opravdano počela je i medijska „ofanziva“ kojom su se predstavili osnovni postulati ove velike reforme koja je donijela značajno i dugo očekivano povećanje životnog standarda zaposlenih, koju smo od starta podržali.

Brojna gostovanja na svim medijima uz razmjene argumenata zasnovanim na činjenicama, doprinijele su tome da se naglasi da su prednosti programa ES1 mnogo veće od vidljivih nedostataka (nerealna planiranje određenih prihoda).

Komunikaciona strategija programa Evropa sad 1 je stoga superiorno pobijedila u javnom diskursu i dokazala kako se komunicira kada na svojoj strani imate jasne argumente i činjenice utemeljene na dokazima.

MUK

Potpuno suprotno se dešava sa programom Evropa sad 2.

Iako je najavljen prije 5 mjeseci, za razliku od programa ES1, nije predstavljena niti prezentacija niti detaljna analiza programa Evropa sad 2.

Svega u jednom predizbornom spotu šturo i netačno su najavljenje površne „matematike“ o načinu finansiranja obimne reforme koja je „teška“ oko milijardu eura godišnje.

Predstavnika PES-a nema u javnosti, izbjegavaju bilo kakve razmjene argumenata i činjenica. U saopštenjima PES-a takođe se izbjegava bilo kakav pomen kako će se realizovati program Evropa sad 2.

Nedavno je predstavljen je kalkulator koji predstavlja običnu matematičku operaciju množenja i pretvaranja bruto i neto platu, koji je pritom doživio potpuni fijasko.

Za razliku od programa ES1, komunikaciona strategija programa Evropa sad 2 je potpuno izgubila u javnom diskursu.

JAVNI POZIV

Kako bi razbili evidentan muk, ovim putem pozivamo PES da bilo ko, bilo kad i bilo gdje sa nama javno ukrsti argumente na temu programa ES2, kako bi stručna i laička javnost konačno dobila detaljan uvid u program Evropa sad 2.

Naš stav je jasan – implementacija programa Evropa sad 2 za povećanje plata i penzija za 12 mjeseci je nemoguće bez ukidanja doprinosa za penzijsko invalidsko osiguranje, bez dodatnih zaduženja i rasprodaje državne imovine.

Takođe, jasno tvrdimo da treća komponenta programa Evropa sad 2, puna zaposlenost za godinu dana, u Crnoj Gori nije moguća.

Stoga, neka konačno izađu u javnost i dokažu suprotno. U suprotnom, neka ostane muk.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest