Коронавирус-најава Дигиталног свјетског поретка

Ако пажљиво прочитате овај текст уочит ћете да ово није још једна теорија завјере,већ оно што нам се управо дешава.

Последњих мјесец дана у свијету влада велика паника и страх. Долазимо у фазу када морамо да мијењамо своје свакодневне навике и обавезе услед страха од ширења епидемије.

Људи се затварају у своје домове, устручавају се руковати због страха од преношења заразног вируса, престају посјећавати старије особе, чак и блиске чланове своје породице, мијења се социологија међуљудских и породичних односа.

Тренутно цијели свијет прелази на „Дигитални систем живота“, говоримо о новом  начину живљења са којим се већина вас у одређеној мјери већ сусретала.

•             Након престанка епидемије Коронавируса, цијели свијет ће се сусрести са новим системом „Дигиталног новца“ или криптовалутама.

Заједничка ствар коју људи свакодневно користе широм свијета је готовински новац, уједно ова навика људи носи највећи могући ризик за ширење епидемије из руке у руку.

За вријеме епидемије у Кини, кинеске власти савјетовале су народу да користи “Бездодирни или електронски новац“ као облик плаћања.

Сличне расправа отворена је и у Ирану, јер готовински новац у стварности носи велики ризик уколико из заражених руку пређе у руке здраве особе.

Многе државе широм свијета заправо и прије епидемије Коронавируса отпочеле су са припремама за увођење криптовалута.

Навешћу вам примјере: Шведска криптовалута је Е-Крона, Јапанска – Е-Коин, Руска – Крипто рубља, и многе друге државе покренуле су ово питање.

Циљ је увођење „Дигиталног новца“ као најважнијег фактора у дигиталном систему

Говорим о криптовалутама. Зашто? Због тога што садашњи систем може открити количину потрошеног новца појединца али не и у коју сврху и гдје је утрошен.

Када је ријеч о криптовлаутама, “систем“ ће тачно знати шта смо купили за свој новац и на којем мјесту и у којем времену.

Поред новца, друга мета Дигиталног поретка је вјера или религија људи која се настоји “Дигитализовати”

Данас можемо видјети како је вирус посебно раширен у Италији-Ватикану, Ирану, можемо видјети и празну и пусту Меку-Кабу. Шта вам ово говори?

Ватикан је центар католичког свијета, у Ирану се налази центар шитског вјеровања, док је Мека центар муслимана цијелога свијета.

Живот у овим центрима као да је заустављен, влада пустош.

Страх од вируса довео је људе у нереалан положај и ситуацију, иако је смртност од коронавируса јако мала, престрашени људи широм свијета налазе се у паници као да вирус убија 99% заражених особа.

Папа је отказао мисе, седмични вјерски обреди у Ирану су отказани. Слична ситуације је и у многим другим државама гдје се отказују вјерски обреди.

Ум који дизајнира нови “Дигитални поредак” жели да нам поручи како ће наше досадашње навике, вјеровања и друго нестати у новом добу које долази.

Наредна мета „Дигиталног поретка“ је традиционални начин образовања, које ће бити укинуто и замијењено “Дигиталним”

Садашњи начин образовања, одлазак у школе и на факултете биће замијењен дигиталним системом образовања. Разлог би могао бити велики ризик од ширења епидемије у образовним установама.

Преко паметних телефона и таблета уз помоћ одређених апликација сами ћемо бирати свог учитеља или професора. Учитељ или професор ће бити вјештачка интелигенција.

Последњих дана у медијима су се рашириле информације о мисама у црквама које се могу пратити онлине-видео пријеносом. Последњих дана поједине школе и факултети отпочели су припреме за наставу преко видео пријеноса, док физички одлазак у школе бива одложен услијед опасности ширења заразе.

У Јужној Кореји епидемија коронавируса кренула је из једне цркве, ширећи се међу групом присутних вјерника.

У САД-у је ситуација слична, један пастор руковао се са стотинама људи одакле је епидемија кренула.

Да ли сматрате како је ово случајно? Овај сценарио гледаћете ускоро и у Индији и другим државама, у многим исламским државама је већ виђен.

Какву поруку нам шаљу? Немојте користити новац у готовини, немојте обављати вјерске обреде унутар вјерских институција, немојте се образовати унутар школа и факултета, зар не? Али истовремено  вам  се нуди „Дигитална“ алтернатива за све наведено!

Идемо даље, у Кини се тренутно уводи „Дигитални систем здравства“, успоставља се једна болница која је под контролом робота који брину о пацијентима.

У “Дигиталној заједници“ коју успостављају, људски највећи помоћник-слуга је вјештачка интелигенција која се све више уводи у нашу свакодневницу.

Рецимо када се нађете у непознатом граду, уколико вашем паметном телефону дате инструкције да вам нађе одређену улицу или ресторан, повратну информацију добијате у свега пар секунди.

Роботи широм Кине и уопште у свијету служе пацијенте у болницама, послужују муштерије у ресторанима, и дају информације путницима на аеродромима.

Другим ријечима роботи су се показали јако корисним за вријеме епидемија, улазе у опасне и ризичне просторе тако да се човјек не мора излагати директној опасности.

Људи преко 60 година имају највећу смртност од коронавируса, разлог би вас могао изненадити.

Док су млађе генерације и дјеца склони дигиталном систему који се уводи, старији људи су највећа препрека.

Зашто људи старији од 60 година? Дједови, бабе, они представљају историју и културу, они су традиционални, нису склони дигиталном поретку и његовом прихватању.

Наш начин живота у потпуности ће да се мијења, промијениће начин трговине, укинуће се многа традиционална занимања из доба индустријске револуције.

Уколико данас погледате широм свијета у захваћеним градовима и државама, трговине и маркети су већином празни или затворени. У овим државама и градовима једино што је преостало су могућности наруџби путем интернета.

У дигиталном систему овај начин трговине ће се практиковати, роботи ће бити они који ће ваше наруџбе допремити до ваших врата.

Посљедња питање које вас желим упитати је: На којим мјестима је прво избила епидемија која се шири?

У Кини, у Ирану, онда у најважнијим свјетским брендовима попут Амазона, Фејсбук-а, међу званичницима НАСА, међу званичницима Европске уније, унутар НАТО-а, министри држава, предсједници и други високи званичници нашли су се у изолацијама-карантинима.

Многи познати глумци, пјевачи јавно су изјавили/објавили како се налазе у изолацијама или су чак заражени.

У чему је ствар овдје? Уколико би се епидемија догодила у некој кафани на Балкану, то не би баш привукло неку посебну пажњу свијета и свјетских медија.

Али када се такво нешто догоди предсједнику државе, у свјетској компанији као што је Амазон или Фејсбук, цијели свијет ће исте секунде бити обавијештен из свих могућих медија.

Изазваће се огромна паника међу људима! Да ли разумијете уствари колико је све добро осмишљено и припремљено?

Погледајте, одлажу се утакмице, свјетска првенства и истовремено свјетски медији преувеличавају све ове догађаје, као да се ради о вирусу са смртности од 99% а не од 0,2% колико говоре статистике.

Ситуација у свијету ићи ће далеко даље од овога о чему се овдје говори, ово је само почетак.

Како је уведена индустријска револуција прије неколико вјекова и поредак у свијету иза првог и другог свјетског рата, тако се сада уводи дигитални систем и дигитални поредак заједнице.

Питање које се поставља на крају је чија је ово идеја? Који ум или умови управљају свијетом на овај начин? Закључак изведите сами.

One thought on “Коронавирус-најава Дигиталног свјетског поретка

  1. Заиста инспиративан текст. Задржава пажњу до последње реченице. Свака част!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest