Ковачевић: Нови премијер да буде из редова ДФ-а, ми смо аутентични тумачи воље грађана

FOTO: POGLED.ME

Абазовић није био наш носиоц листе, па нас је зато и више болио однос Здравка Кривокапића према нама. Кривокапић на крају није потписао Темељни уговор

Предсједник Општине Никшић и члан Нове српске демократије (НСД) Марко Ковачевић поручио је за РТС у Магазину „Око“ да нови црногорски премијер треба да буде из редова Демократског фронта (ДФ) и да је овај политички савез у сваком моменту био аутентични тумач онога што је воља грађана исказана на изборима 2020. године.

Говор Андрије Мандића у Скупштини је био историјски- казао је Ковачевић.

Додао је да је Дритан Абазовић као премијер успио да уради неке јако битне ствари за кратак период које претходна Влада није успјела да уради.

– Абазовић није био наш носиоц листе, па нас је зато и више болио однос Здравка Кривокапића према нама. Кривокапић на крају није потписао Темељни уговор. Абазовићевој Влади је плус што су урадили све за кратко вријеме, али оно што не смијемо да заборавимо јесте да су управо Абазовић и УРА патентирали овакав начин формирања владе. Тако да смо негдје сада ресетовали све то и на позицији смо да можемо да испоштујемо оно што је воља грађана, без експеримената које смо имали у претходном периоду, да једноставно оно што су странке добиле на изборима прелијемо у неку нову владу и да то функционише до неких нових избора- казао је Ковачевић.

Ковачевић наводи да из разговора које је имао са представницима амбасада западних земаља у Црној Гори није стекао утисак да они по сваку цену не би дали да Демократски фронт буде дио неке Владе.

– Основано сумњам у непотписане изјаве портпарола Стејт департмента. Нека се преброје гласови које ДФ има, па ће се виђети како можемо да утичемо – закључио је Ковачевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest