Krađa u kući Aca Đukanovića: Utvrđeno da sudija nije pristrasan

Viši sud u Podgorici odbio je zahtjev odbarne Ane Pešukić, osumnjićene za krađu u kući Aca Đukanovića, da se iz postupka izuzme sudija Goran Šćepanović, saznaje portal Dan.

Podsjećamo, advokat Ranko Radonjić, koji zastupa Anu Pešukić u postupku povodom krađe u kući Aca Đukanovića, zatražio je ranije  izuzeće sudije Gorana Šćepanovića.

Kako razlog za to naveo je da odrbana sumnja da je sudija i sud pristrasan jer je u predmetu u svojstvu oštećenog porodica Đukanović.  Radonjić je prvo pred sudom zatražio da se predmet u odnosu na Pešukić razdvoji od ostalih optuženih, međutim sud je to odbio.

-Obija se kao neosnovan zahjev branioca optužene Pešukić Ane, adv. Radonjić Ranka  za izuzeće sudije Gorana Šćepanovića  od postupanja u predmetu  Ks.br. 41/20. ..Iz cjelokupnih spisa predmeta i postavljenog zahtjeva  za izuzeće proizilazi da ne postoji ni jedan razloga za izuzeće predviđen u članu  38. Zakona o krivičnom postupku, koji bi doveo u sumnju nepristrasnost  u postupanju sudije Gorana Šćepanovića..-navodfi se između ostalog u dokumentu odluke u koji je portal Dan imao uvid.

Prema navodima optužnice, Pešukić je u septembru 2019. godine je prvi put zloupotrijebila povjerenje porodice Đukanović kada je bez njihovog znanja iz vitrine na petom spratu nasumice iz vitrine uzela nakita koliko je moglo da joj stane u šaku. Nakit je, kako se navodi u optužnici, prodala da bi Igoru Krstoviću vratila 10.000 eura koje joj je dao pod kamatu.

Ona je, kako navodi istraga,  navela da je ukradeni nakit  prodala zlataru Filipu Raleviću koji joj je, kako tvrdi, isplatio 51.000 eura. Prema optužnici Specijalnog tužilaštva, Ralević je  formirao  kriminalnu organizaciju čiji članovi su postali njegov otac Čedomir Ralević i Ana Pešukić.

On je, kako sumnja SDT,  podstrekao Pešukić da iskoristi povjerenje porodice Đukanović i iz ormana njihovog stana otuđi veću količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata, vrijednosti 331.500.27 eura.

Kako je navedeno u optužnici, Pešukić se tereti da je iz stana Gabrijele Đukanović u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina, ukrasne pepeljare, pozlaćene i kobaltne, i tri dječija novčanika sa novcem od 995 eura, sveukupne vrijednosti 9.431 euro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest