Креће туристичка сезона

Браво мала!

Пише: Марија Вешовић

Рекох ли ја да ћемо се ми први сетити нечега да спасимо сезону? Опет смо први, благо нама! Иако је међуградски саобраћај и даље забрањен (по најавама до 1.јуна, али мења се то стално) ипак ће се плаже отворити 18.маја! Па сада ко је усавршио телепорт, нека изволи! Али пре тог телепорта, немачки Билд је писао о нама и о нашој првој идеји да отворимо туризам, тако да прерадићу тај текст, како не бих измишљала топлу воду, када је ево пре мене измислише. Наслов каже да су и Немци у чуду. Ми нисмо, знамо ми да можемо доскочити свему што нас снађе, па нека се свет чуди.  Па каже ‘вако:

„Док још широм света због пандемије корона вируса постоје упозорења за путовања без конкретног датума за могућност поновног слободног путовања, једна земља – Црна Гора, покреће свој туризам. Црна Гора покреће своју туристичку инфраструктуру и чак наводи конкретан датум од када ће бити спремно за пријем туриста.

Од 4. маја већина радњи у Црној Гори поново ће радити, уз обавезу ношења заштитних маски у просторијама, а хотели и ресторани радиће од 18. Маја. „У ово време велике несигурности због пандемије је Црна Гора, према анализама светских здравствених експерата једна од најделотворнијих земаља и постиже добре резултате у борби против епидемије“, нагласила је Жељка Радак Кукавичић директорка Туристичке организације Црне Горе. (преноси “Билд”)“. Она је овом немачком листу казала да је захваљујући благовременој реакцији владе и строгим мерама надлежних здравствених институција здравствена ситуација у земљи стабилна. „Билд“  је такође, нагласио да пре него што ова прва туристичка дестинација учини доступним за туристе власти раде на изради концепта хигијене за госте и туристичке капацитете….“

Е сада објављене су и препоруке како ће изгледати плаже на нашем приморју. Између осталог, на 16 метара квадратних, кажу да може само две лежаљке и један сунцобран (моја претпоставка је, да ваљда то значи да можемо у пару на плажу, али можда и не значи то, видећемо већ до тада). А о Covid free апликацији  да не пишем, јер је баш не разумем, али верујем да ће је ови на приморју разумети, или макар они што су донели ту одлуку (само не знам како ће радити та апликација на основу чега ће нам јављати има ли Ковида на плажи или нема, но добро, ако кажу да тако треба онда ми само климнемо главом и кажемо „Браво“, тако ћемо). Хигијена и све остало што иде уз то, рекоше да је то и до сада било на нивоу, али ће сада бити још на вишем нивоу…па сад ви видите сами. Мене и даље брине, шта ће бити са ценама, цене нико не помиње, али ево ја да поновим: посао опао, гостију ће бити мање, јер просто све и да их има неће их смети угостити, што по аутоматизму значи да уколико желе зараду, цене морају ићи на горе! А ја се, ипак, ево и даље надам, да ћемо смислити нешто па да се ипак снизе..можда и ту будемо први.

Ето тако: од 18.маја идемо, дугме за телепорт и весело

„ на море дођите, нема гусара

јос само вино с’ ногу обара

на море додјите, нема ајкула

ал’ ипак пливајте близу обала!“

текст обрадила: Марија Вешовић, извор mondo.rs (из Bild.de)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest