Кривичне пријаве против свештеника СПЦБеранска полиција поднијела је кривичне пријаве против четири свештеника манастира Ђурђеви ступови, Д.Р, С.М, М.Ц и П.Д, као и против В.В. због основа сумње да су одржавањем Ђурђевданске литије извршили кривично дјело непоступање по здравственим препорукама за сузбијање опасне заразне болести.

То је саопштено из Основног државног тужилаштва у Беранама.

„У наредном периоду биће обављена саслушања осумњичених, као и друге мјере као и друге мјере и радње неопходне за доношење одлуке Основног државног тужилаштва“, каже се у саопштењу.

ОДТ Беране је још једном упозорило све грађане да поштују препоруке и наредбе НКТ и Министарства здравља и да у противном подлијежу кривичној одговорности.
Свештеници манастира Ђурђеви ступови су на Ђурђевдан, 6. маја организовали кађење улица, када их је у главној улици дочекао одређени број грађана који су скандирали „не дамо светиње“ и кратко пропратио до краја улице.

„Службеници Центра безбедности Беране су, по налогу надлежног тужиоца, поднијели кривичне пријаве против пет свештених лица због сумње да су починила кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести. Кривичне пријаве су поднијете против Д.Р, М.Ц, П.Д, С.М. и В.В. Ова лица су се 06. маја на улицама Берана кретала у Ђурђевданској литији којој је присуствовао више десетина грађана што је супротно наредбама Министарства здравља које су донијете у циљу сузбијања новог коронавируса“, саопштено је из Управе полиције.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest