Lekić: Pričalo se kako su odnosi sa Srbijom nikad bolji, a sada konstantno čitamo kako je to najveći protivnik i noćna mora; Oko Prevlake od 90-ih nije rađeno apsolutno ništa!

Фото: Поглед

Lider Demosa Miodrag Lekić komentarisao je na današnjem skupštinskom zasijedanju da je tema bilateralnih odnosa sa BiH važna, ali da smo mi naš fokus usmjerili ka drugim susjedima.

„Regionalna politika je itekako važna, a Vlade su imale određene rezultate osim nepotrebnog osciliranja sa Srbijom. Jednom je proglašeno da su to najbolji odnosi u poslednjih 20 godina, kako je Duško Marković kazao, a sve vrijeme gledamo kako se piše da je to najveći protivnik, noćna mora, opasnost i druge neodržive stvari“, kazao je Lekić.

To je, ocjenjuje Lekić, vrlo neodgovoran odnos.

„Neću to da povezujem sa stanjem ekonomije, kriminala, čak i podijeljenosti crnogorskog društva“, kazao je Lekić.

Govorio je i oko problematike sa Hrvatskom i Prevlake i kazao da se ništa ne radi po tom pitanju.

„To se vidi iz javnosti, a podsjetimo građane da u tom traumatičnom raspadu Jugoslavije izniče problem Prevlake. Po AVNOJ-evskim granicama ona bi pripala Hrvatskoj. Ako se sporimo, onda neka bude ničije. Data nam je šansa da se diplomatski izborimo za pravedno rješenje jer ipak to nije solucija. Ali je sve bolje nego da se ništa ne radi“, tvrdi Lekić.

Naglašava da potenciranje ovog pitanje nije zaoštravanje odnosa sa Hrvatskom jer oni imaju istu problematiku sa Slovenijom, problem koji rješavaju preko suda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest