LEPA MEDENICA: Abazović nacrtao metu meni i mojoj porodici

FOTO: Uprava policije

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica saopštila je da je zabrinjavajuće to što je premijer Dritan Abazović na jučerašnjem saslušanju na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu označio kao zaštitnika najvećeg kriminalnog klana u Crnoj Gori, i tako, kako je kazala, nacrtao metu ne samo njoj, nego i njenoj porodici, djeci, unucima.

Reagovanje prenosimo integralno.

“Povodom interesovanja javnosti, a posebno kod činjenice da, uslijed nepozivanja od strane predsjednika Odbora, Moma Koprivice, nisam imala priliku da na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, iznesem svoja saznanja vezano za temu koja je bila predmet Odbora, te posebno u želji da javnosti dam tačne informacije, a posebno koje se odnose na notorne neistine koje je iznio tadašnji zamjenik rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Nikola Boričić, a djelimično i državni tužilac Vukas Radonjić.

Naime, ono što je tačno u navodima Nikole Boričića jeste da je oko ponoći 13/14.10.2021. godine dobio poziv od mene kao rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, a nadalje iznio gnusne neistine kada je naveo „…Pravo da vam kažem ne znam odakle je znala da mi radimo taj predmet“. Radi javnosti i samo istine tvrdim da me je upravo tadašnji zamjenik rukovodioca Nikola Boričić, toga dana oko 12.00 časova obavijestio da im je podnijeta krivična prijava protiv jedne službenice Ministarstva unutrašnjih poslova, na šta sam ja odgovorila da postupaju po istoj, preduzimaju sve neophodne mjere i radnje, te takođe sugerisala, a što je i sam već znao, da je povodom tog događaja, odnosno skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru licu V.B. i M.M., formiran predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu, te da ukoliko dođu do nekih podataka koji upućuju na nadležnost Specijalnog državnog tužilaštva, o tome obavijeste Specijalno državno tužilaštvo, a i mene, kao neposredno pretpostaljenu, kako bih i ja o svemu mogla da upoznam nadređene, što sam odmah i učinila. Takođe, kako Boričić, tako i premijer Dritan Abazović, kao i većina članovova Odbora su izrazili čuđenje kako ja u ponoć zovem Boričića i postupajućeg tužioca i „vršim pritisak na njih i po čijem nalogu“.

Začuđujuće je, da je Nikola Boričić zaboravio da mi je upravo on te noći, oko ponoći, preciznije u 23.58 časova, poslao SMS poruku, koja je glasila „Jesi li budna, da te pozovem“. Odmah nakon ove poruke uslijedio je i telefonski poziv od strane tadašnjeg v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, da me pita da li znam zašto su uhapšeni policajci, na šta sam mu odgovorila da nisam obaviještena, ali da sam upravo dobila poruku od zamjenika rukovodioca Nikole Boričića da traži da se sa mnom čuje, nakon čega sam i pozvala Boričića, a o sadržini razgovora kako sa Boričićem, tako i sa postupajućim tužiocem u predmetu, kao i sa v.d. vrhovnog državnog tužioca Draženom Burićem, za sada neću iznositi detalje zbog svog profesionalnog odnosa prema poslu, ali ukoliko bude potrebno javnost će i o tome blagovremeno biti upoznata.

Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste da me je premijer Dritan Abazović prozivkom kao rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, zbog svog očiglednog nepoznavanja pravnih propisa, a očigledno i zlonamjerno, ubirajući svoje političke poene, označio kao zaštitnika najvećeg kriminalnog klana u Crnoj Gori, i tako nacrtao metu ne samo meni, nego i mojoj porodici, mojoj djeci, mojim unucima, bez ijednog argumenta, a ja sam se te noći samo odazvala pozivu, odnosno poruci tadašnjeg zamjenika rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Nikole Boričića i tadašnjeg v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, sugerišući, u okviru svojih nadležnosti, vezano za postupanje u predmetu, potpuno zakonito, bez ikakve namjere da bilo koga štitim jer za 30 godina nikoga štitila nisam, niti imam namjeru da bilo koga štitim i ubuduće, do kraja moje radne i profesionalne karijere.”

 

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest