Liberali: Naš izostanak iz parlamentarnog života loša poruka

Foto: Jutjub printskrin/ Liberalna Partija Crne Gore

Izostanak Liberalne partije (LP) iz parlamentarnog života loša je poruka javnosti, građanima i međunarodnim partnerima, ocijenilo je Predsjedništvo te stranke.

Predsjedništvo LP je, kako je saopšteno, na sjednici u ponedjeljak ocijenilo da je učešće predstavnika te partije i kandidata na listi koalicije Zajedno bilo veoma zapaženo i od javnosti prihvaćeno kao pravo osvježenje na političkoj sceni Crne Gore.

“Iako je LP ukupno dala dobar doprinos solidnom rezultatu koji je koalicija Zajedno ostvarila na parlamentarnim izborima 11. juna, krajnji rezultat LP u izbornom procesu, koji nije omogućio direktan ulazak u parlament, ne može se smatrati uspjehom”, navodi se u saopštenju.

Iz LP su ocijenili da se crnogorskoj javnosti nikako, posebno u političkim okolnostima koje traju od 2020. godine, u kojima se ugrožava građanski, sekularni, antifašistički i evroatlanstki kurs Crne Gore, ne šalje adekvatna poruka ukoliko se ta stranka previđa iz dogovora.

“Ako nam je Crna Gora, njeno savremeno društvo i ukupan progres zajednički cilj, onda se u ovako kritičnoj situaciji isključivanjem i izostankom liberala iz parlamentarnog života šalje loša poruka javnosti, građanima i međunarodnim partnerima”, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo LP je ocijenilo da ukupan nastup i krajnji rezultat na parlamentarnim izborima predstavlja još jedno vrijedno iskustvo u političkom životu partije, u susret sljedećoj godini u kojoj će obilježiti 20 godina od osnivanja.

“Ocijenjeno je da djelovanje LP nakon održanog kongresa, izbora novog rukovodstva i smjernica djelovanja, građani već prepoznaju kao kvalitetnu ponudu i pružaju sve veću podršku djelovanju liberala”, navodi se u saopštenju.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest