MANDIĆ DEKLASIRAO ĐUKANOVIĆA: Bezbroj puta ste se sreli sa Putinom a sad meni pripisujete da sam ruski čovjek

Kada se osvrnu nazad, voljom Slobodana Miloševića je Đukanović došao na mjesto predsjednika Vlade.

„Onda ste postali njihovi politički protivnici. Vi ste se bezboroj puta sreli sa Putinom a ja jednom. Sad meni pripisujete da sam ruski čovjek. Vi ste upravo sa tom politkom, ruskim kapitalom, ruskom podrškom, doprinijeli da Crna Gora postane nezavisna. Tu perspektivu se koristili u referendumskoj kampanji da biste i to otkačili i krenuli u novu politiku“, kazao je Mandić.

Najvažnije je, kako navodi, da se Crna Gora pomiri i ujedini.

„Nalazimo se u jednom haosu na Istoku Evrope. Ono što male zemlje mogu uraditi je pronaći formulu zajedničkog funkcionisanja kako bi spriječili strani uticaj. Strane sile vole da imaju malu pješadiju, a ja mislim da Crna Gora treba tražiti put zavjetrine jer mi ne možemo da utičemo na svjetske procese. Vojni potencijali ne bi promijenili ništa, zato se zalažem za pomirenje različitosti. Izražavam žaljenje zbog nekih riječi koje sam koristio, a braća moraju naći zajednički jezik“, kazao je on.

Preduslov za to je borba protiv kriminala i korupcije, kaže Mandić i dodaje da se ne možemo buditi sa mišlju koga ćemo mrzjeti taj dan.

Zalaže se za integraciju u Otvoreni Balkan.

„Mislim da Crnoj Gori ne prijeti opasnost od Srbije, Albanije i Makedonije, a naravno to ne treba smetati Berlinskom procesu. Evropski put trebamo realizovati“, kazao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest