MANDIĆ: Grupa ljudi na Ceinju troši veliki kredit svojih predaka – to je njhov izbor i neka nastave tako da rade

Foto: Skupština Crne Gore
Predsjednik parlamenta Andrija Mandić rekao je na sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore u ovoj godini da se veoma ugodno osjeća danas na Cetinju, te da pretpostavlja da je to slučaj i sa drugim poslanicima. Uoči sjednice je, podsjetimo, grupa građana organizovala protest, u znak revolta zbog njegovog dolaska.

“Onda imamo posebnu odgovornost da budemo na visini zadataka”, kazao je Mandić.

On je dodao i da nije siguran da su oni koji danas protestuju sa Cetinja.

“Ne mislim da je to većinska volja Cetinja. Vaspitavan sam da na Cetinju žive neki posebni ljudi, koji bi mogli da se nazovu nadljudi, koliko je naše mišljenje izvan Cetinja bilo vezano za ovaj grad. To što danas jedna grupa ljudi, neću reći Cetinjana, troši veliki kredit svojih predaka – to je njhov izbor i neka nastave tako da rade“, rekao je Mandić, dodajući da mu je cilj da Crna Gora što prije uđe u Evropsku uniju.

Podvukao je da politika pomirenja nema alternativu.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter reagovao je proceduralno i kazao da način na koji je došao na Cetinje najbolje govori kakav je on.

“Vaša ugodnost govori o licemjerju i načinu na koji sjedite ispod ordena narodnog heroja. Vaša titula koju ste dobili i koju rado držite nikako ne ide sa mjestom koje prekrivate. Ovo je skandal i nezapamćeno da je u Prijestonici imamo ovoliku količinu policije”, rekao je Huter.

On je kazao da je je Mandić “optuženi vlasnik dvojnog državljanstva sa prezumpcijom nevisnosti”.

Huter je naveo da je Mandić za Cetinje kazao da je sirotinja i da je jedini njegov značaj što je tu rođen Aleksandar Karađorđević.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest