Mandić: Kinezi će uložiti 5 milijardi u Crnu Goru, nećemo se zadužiti ni cent

Foto: Youtub prtscr / Mediabiro

Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ je u Bijelom Polju održala skup na kojem su kazali da narod ne želi da se u CG pita strani faktor već građani i da država treba da posjeduje samostalnost u odlučivanju o svojoj sudbini. Objašnjavaju da imaju najbolji ekonomski plan, vrijedne projekte i investitore na korist građana i ekonomije Crne Gore.

Predsjednik NSD Andrija Mandić je rekao da svi oni koji nisu mogli da se zaposle i koji su bili diskriminisani po nacionalnoj ili vjerskoj osnovi treba da dobiju prednost nad onima koji su uživali u benefitima režima Mila Đukanovića.

,,Mi smo uspjeli na tim nižim nivoima vlasti, pogotovo preduzećima, da nađemo najbolje, vodeći računa i o onima koji su dugo bili diskriminisani“, kazao je Mandić.

Naglašava da jedino koalicija ZBCG može demontirati do kraja bivši režim koji i dalje opstaje, pogotovo u pravosuđu.

„Primjer za to je Milo Božović, kojem je Apelacioni sud ukinuo prvostepeno rješenje za produženje pritvora, dok Viši sud potvrđuje rješenje o produžavanju pritvora i to usred kampanje kako bi se nanijela šteta samoj koaliciji“, istakao je Mandić.

Naglasio je da su imali razgovore sa ozbiljnim kineskim kompanijama koje su spremne da ulože 5 milijardi evra u velike infrastrukturne projekte i finansiraju ih svojim sredstvima koja će vraćati iz profita od tih investicija.

To znači, kako je kazao, da se država Crna Gora neće dodatno zaduživati i da ti projekti obuhvataju završetak auto-puta, nove elektrane, rekonstrukciju željezničke pruge, modernizaciju Luke Bar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest