Мандић на слави НСД-а: Српски народ је највећи гарант опстанка Црне Горе!

Вријеме читања 3 минута

Нова српска демократија вечерас је прославила страначку славу св. Василија острошког.

Славски колач и славско жито су освештали свештеници Јован Пламенац и Бранко Тапушковић.

Фото: Борба

Након освећења обратио се предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић који је казао да данас НСД обиљежава св. Василија као страначку славу.

„Он је један од наших највећих светитеља, а наш народ вјерује да су управо његовом руком вођене и литије које су срушиле обезбожени режим. Сјутра ћемо сви бити у Никшићу на литији којом обиљежавамо његов празник. Ми као национална хришћанска странка морамо наставити овим путем, без гордости, али да јасно знамо ко смо. Ми смо странка српског народа, и ми процјењујемо како треба водити српски народ и шта је његов интерес. А интерес српског народа је да у Црној Гори не буду дискриминисани. Срби су годинама били дискриминисани као народ Црне Горе. Наша Црква је била дискриминисана. Наш је интерес да будемо једнаки са свим грађанима Црне Горе.“, казао је предсједник НСД-а.

Мандић каже да су они као странка можда били у хендикепу јер нису представљали све грађане Црне Горе већ само српски народ.

„Ипак ми као таква странка можемо да се договарамо са другима, без проблема. Тако је настао и Демократски фронт и на то сам посебно поносан. ДФ је извукао ову земљу из терора бившег режима. 30. августа смо у рукама имали велику побједу, али је она ових дана компромитована. Глас народа је глас Бога, а свима мора бити јасно да су Срби државотворни народ. Они су ову државу вјековима стварали.“, прецизирао је Мандић.

Он наглашава да су Срби највећи гарант опстанка Црне Горе и да могу са свима заједнички радити на добро Црне Горе.

Фото: Борба

Осврнуо се и на недавне афере са „Скy“ апликацијом гдје је нагласио да се европски пут, о ком многи политичари говоре, најбоље заступа борбом против мафије и организованог криминала.

„Тај европски пут о ком свако прича се најбоље заступа кад се бори против мафије. У Црној Гори, у високим државним институцијама, Тужилаштву, судовима, сједе милионери који су опљачкали ову земљу. Да они то нису радили, данас би сваки грађанин Црне Горе имао плату преко 2000 евра, а исто важи и за пензије. Када се сабере износ који се налази у оним објављеним дјеловима „СКY“ комуникације и како нижерангирани полицијски функционери на рачунима имали по 50 милиона евра, онда можете замислити шта посједују њихови шефови. Због тога требамо направити широку коалицију која ће вратити те паре овом народу!“, нагласио је Мандић.

Он је казао да су данас на сједници Главног одбора Нове српске демократије одлучили да у овом времену не посустану и да су претрпјели двије велике кризе.

„Прва криза била је са Кривокапићевом владом и људима које нико није гласао. Друга криза је ова данашња гдје се ДПС покушава вратити на мала врата. Морамо знати да не смијемо да посустанемо. Спремни смо да одбранимо народну вољу.“, нагласио је Мандић и честитао славу свим функционерима, члановима, симпатизерима и пријатељима странке.

Отац Јован је након освештавања колача окупљенима поручио да је ово вријеме у ком живимо вријеме гдје су „обожени“ новац и човјек, као и да је ово вријеме кад су друштвени систем и демократија претворени у Богоборство.

„То је вријеме растакања Хришћанских вриједности које су вриједности наших предака и покушај одвајања свега онога Божијег што ми као људи носимо.“, казао је о. Јован.

Фото: Борба

Он је нагласио да се зато још једном молимо св. Василију који увијек држи испружену руку да је узме ко год жели, како у приватном животу тако и политичком, и честитао је свим окупљеним славу.

Извор: Борба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest