Mandić najavio dijalog o državljanstvu u Parlamentu

Foto: Jutjub print skrin/ RTCG - Zvanični kanal

Parlamentarna većina je odsutala od postavljanja pitanja predsjedniku Vlade Milojku Spajiću na premijerskom satu. To je na sjednici tim povodom kazao predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

„U razgovoru sa premijerom dogovorili smo da se ispoštuje ono što je dogovoreno na kolegijumu predsjednika Skupštine, da ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović odgovara na pitanja a mi iz parlamentarne većine koji podržavamo Vladu, postigli smo dogovor da naši predstavnici odustanu od pitanja premijeru“, kazao je Mandić.

Polemika o dvojnom državljanstvu

Počeo je premijerski sat na kojem će premijer Milojko Spajić odgovarati na pitanja poslanika u Skupštini Crne Gore. Prvo su poslanici razgovarali sa premijerom oko pitanja dvojnog državljanstva. Spajić je podsjetio na zakonske odredbe i međunarodne ugovore, te ko ima pravo na dvojno državljanstvo.

Spajić je odgovorio da je Mandić najavio dijalog u parlamentu o pitanju državljanstvu. Kazao je da će poslanici imati prilike da se o tome informišu od Mandića. Rekao je da je nedavno tokom posjete Mandića Turskoj dio iseljenika izrazio želju da dobiju pasoš Crne Gore.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest