Меденица за Поглед: Литије су вакцина којом је пелцована наша Црна Гора противу сваке болести

Поручује власт преко својих аналитичар- чауша да литија неће бити док се пронађе вакцина противу ове пошасти од вируса, све и да у међувремену не буде ни једног зараженог у Црној Гори.
Благо њима са њима, богами, јер ако заиста мисле да ће кога уплашити или одговорити од борбе за светиње, име, славу и част Црне Горе- веће су будале него што се наоко чини, а чини  се, вала, да се с Месеца не види голим оком само Кинески зид већ и Дневна болница за одвикавање од памети и разума- “Милогорје”!


Ово прво у славу великог човековог дела, а ово друго, сирото, у непролаз нељудског недела…
Ништа ви, аветиње, нисте досад схватли, или се својски трудите да вам баш ништа не допре до те сурутке наместо мозга!


Управо су литије вакцина којом је пелцована наша Црна Гора противу сваке болести, а једина “зараза” која ће се нашим брдима и сињавином мора ширити незаустављиво јесте- “вирус” слободе, пркоса, поноса и славе Црне Горе каква нам је од прађедова за праунуке остала!
То што су литије застале, само застале запамтите, није ваша победа, напротив, јер где река застане не нестане но издуби веће и дубље корито, па се распе ко сила незаустављива, тако да кад пошаст мало умине имаћете море где су застале реке…


Море о чије ће се хриди грдно олупати склепани Титаник ваше националне опсене…
Није ово претња већ истина којој би ваљало да се радујете ако вам је ишта љубави остало према Црној Гори, светој Српској православној цркви и корену који ко у оној причи о деди и репи- ишчупати не можете.


Рекох стотину пута и поновићу још хиљаду: не чувамо ми Црну Гору само за себе већ и за вас, јер кад се пренете из тог монтенегринског кошмара нећете имати куд без у праотачку кућу, под праотачку икону, у праотачку цркву, под праотачку капу- а под њом српска глава.
Но, ако вам се већ толико жури само пробајте да ухапсите Ђеда, видећете како ће се намах наћи “вакцина”, па не јаучите кад крене пелцовање…


Ако већ иштете лека- лек ћете и добити, богами!


Понављам, ако мислите да је кога страх од вас не заборавите да су реке само застале.
Довољна је кап да прелију и начине море, не трудите се да је беспамећу исцедите, залуду вам комфор Титаника кад је Црна Гора- хрид!


Ми смо, знајте, спремни и животима да је бранимо: славну и светосавну, а чиме ћете ви одбранити постојање у глибу сопствених трагова…


Михаило Меденица

2 thoughts on “Меденица за Поглед: Литије су вакцина којом је пелцована наша Црна Гора противу сваке болести

  1. Управо су литије вакцина којом је пелцована наша Црна Гора противу сваке болести!!!! Бравооо

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest