Медојевић: Покрет за промјене неће подржати план „Европа сад” у Скупштини

Вријеме читања < 1 минут

Предсjедник ПзП-а Небојша Медојевић позвао је Владу Црне Горе да одбаци Маршалов план- Европа сад, који је предложио министар финансија и социјалног старања, Милојко Спајић

Он је истакао да је економска ситуациjа алармантна, те да у Црној Гори ради више људи у јавном сектору, него у производњи, за шта је заслужан предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, који је увео политику један запослени, четири гласа

– Црна Гора мора да базира своју економију на политици штедње, јер план који је представљен Европа сад, ја сам назвао Грчка сјутра, јер модел који представља министар Спајић, је увијек и свугдје завршио банкротом, а Грчка је банкротирала више пута – казао је Медојевић.

Медојевић је казао да Црна Гора се годишње задужује 100 милиона еура, а тај новац није бесплатан. Трошкови ће се смањити, када се отпусте сви кадрови које је ДПС запослио по својој политици.

– Покрет за промјене неће подржати идеју да се укину доприноси за здравствено осигурање на зараде, опорезиване зараде до бруто износа од 700 еура. Повећање зарада је могуће само у јавном сектору, нисмо добили никакву анализу, колико ће новца да се прилије у буџет, а акцизе на цигарете допринијеће повећању шверца, и смањењу новца који ће се слити у буџет. Акцизе на гориво се не могу повећавати – поручио је Медојевић. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest