Медојевић: Душко Марковић мојковачки клан интегрисао у “другу фамилију”


Пише: Небојша Медојевић

Предлагање Брђанина, службеника полиције кога су Душко Марковић и Веселин Вељовић поставили за шефа полиције у Котору , за в.д. помоћника Директора полиције је још један , додуше провидан и смијешан, покушај власника “Вијести” да прикрију суштину овог именовања.

Министар МУП-а који је лојалнији власницима “Вијести” него премијеру Кривокапићу , предложио је оданог и лојалног партијског (ДПС) војника Брђанина, у складу са одлуком Душка Марковића и Веселина Вељовића.

Након политичких сукоба у ДПС-у, гдје је Ђукановић обмануо Марковића обећањем да ће њих двојица заједно напустити вођење партијом, Марковић је направио “трансфер” у другу фамилију, гдје са својим пословним партнерима Томом Челебићем и Жарком Ракчевићем и даље управља дијелом безбједносног сектора.

Зоран Брђанин је био, као човјек од повјерења, шеф полиције у Котору у времену када је настајао један од 5 најмоћнијих наркокартела свијета, коме полиција није “сметала” у том “бизнису”. Био је у врло блиским односима са градоначелницом Котора Мајом Гојковић и активни учесник познатих кампања ДПС-а. Према мојим изворима из сектора безбједности није имао никакав ауторитетет међу которским шефовима нарко кланова, које није дирао нити хапсио.

Марковићев и Вељовићев човјек на мјесту директора полиције нема подршку ДФ-а и не може добити позитивно мишљење Парламента.

За сваког одговорног полицијског службеника, то би био довољан разлог да одбије понуђену функцију јер нема политичку подршку Парламента, па самим тим ће обављати важну функцију са озбиљним дефицитом повјерења и легитимитета.

Очигледно је да су власници Вијести намјерили да слабашну УРУ, која ће проћи веома лоше у Никшићу ојачају “здравим језгром ДПС-а” Душком Марковићем, Милицом Пејановић Ђуришић и још неким “здравинама” из комунистичко-мафијашке секте. Зато им је екстремно важно, да у њиховим безуспјешним и трагикомичним обрачунима са ДФ, имају под контролом АНБ, полицију и тужилаштво, као и РТЦГ. Уз контролу одбране, капиталних инвестиција и свих јавних предузећа, власници Вијести би са 5% подршке бирача имала скоро 100% власти ( изузимајући финансије које Кривокапић јако воли и цијени и не да никоме да троши паре пореских обвезника осим министру Милојку Спајићу).

Власници Вијести су свјесни да је конфузно дјеловање УРЕ у ових неколико мјесеци у Влади срозало њихов и онако слаби рејтинг и повезивање са “здравинама” из ДПС-а им је остао једини покушај задржавања власти и утицаја у Влади. Ђе су кадрови из безбједности из ДПС-а ту је шверц цигарета и дроге и јасна је интенција власника Вијести да мултипликују своје милионе учесћем у овим разрађеним лукративним активностима ДПС .

ДФ је неприхватљив у Влади , зато што би прекинули шверц и елиминисали послушнике ДПС и мафије из државних органа. А ново тужилаштво би имало доста посла око дјеловања тајкуна из друге породице, који су своје милионе “зарађивали” уз помоћ браће Ђукановић.

Идеја да владате са 5,5% подршке бирача и да придобијате бивше ДПС војнике да сада прелете у ново јато и постану УРАШИ је погрешна, опасна и неодржива.

Зато грађани Никшића треба масовно да подрже листу око ДФ-а и да власницима Вијести дају неопходну прву лекцију из демократије- Власт се формира на основу воље бирача, а не на основу воље Жељка и Мишка.

Borba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *