Medojević: Rašo Ivanović pokušao da utiče na Novovića da se hapšenja vrha DPS mafije odloži

Foto: Jutjub printskrin/ B92 TV

Specijalni policijski tim (SPO) je prikupio dovoljno dokaza za hapšenje nekadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i prije više mjeseci, ali je zbog opstrukcija u vrhu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) to hapšenje odlagano, saopštio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

„(Bivši predsjednik Demokratske partije socijalista Milo) Đukanović i DPS mafija pokušala je da iskoristi i posljednju kartu u SDT, a to je njihov lojalni specijalac, bivši visoki operativac u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) Rašo Ivanović koji je pokušao da utiče na (glavnog specijalnog tužioca Vladimira) Novovića da se hapšenja vrha DPS mafije odlože. Kap koja je prelila čašu je odluka sudije Suzane Mugoše da prihvati jemstvo za puštanje (Aleksandra) Mijajlovića, jednog od ključnih bosova švercerskog klana iz Granda, što je izazvalo automatsku reakciju stranih partnera i snazni pritisak da se hapse preostali bosovi DPS mafije“, kazao je Medojević u objavi na Fejsbuku.

On je istakao da je, kako je kazao, kampanja čelnih ljudi Vlade i Pokreta Evropa sad (PES) protiv SDT i SPO, značajno pokvarila njihovu reputaciju kod partnera i dovela do jos jačih i konkretnijih pritisaka za hapšenje vrha „kriminalne DPS piramide“.

„Strani partneri koji sa posebnom pažnjom prate aktivnosti SDT i SPO u vezi hapšenja lica umješanih u šverc kokaina i cigareta su bili šokirani orkestriranom akcijom za diskreditaciju i smjenu sefa SPO (Predraga) Šukovića koju je predvodio ministar pravde (Andrej Milović) uz punu ličnu podršku premijera (Milojka) Spajića. Više veoma visokih izaslanika međunarodnih partnera su posjetili Crnu Goru i skrenuli paznju Spajiću da Predrag Šuković ima njihovu punu podršku i da od Vlade očekuju punu saradnju u akcijama SPO i SDT“, naveo je Medojević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest