Милатовић: Постоји потенцијал за привлачење нових страних инвеститора

Црна Гора је прошле године забиљежила значајан економски раст, стабилност јавних финансија и бројне промјене које стварају бољи инвестициони амбијент, саопштио је министар економског развоја Јаков Милатовић и додао да је то нешто што може привући нове инвеститоре

„Наше представљање на Еxпо 2020 додатна је шанса да скренемо пажњу на потенцијале које имамо“, рекао је Милатовић.

Он је, како је саопштено из Министарства, у уторак разговарао са амбасадорком Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), Набилом Абделазиз Нассер Саеед Алсхамси, о односу двије земље и учешћу Црне Горе на свјетској изложби Еxпо 2020 Дубаи, која је почела у октобру прошле године.

Током трајања Еxпо 2020 Дубаи свака земља је у прилици да обиљежи свој национални дан, а Национални дан Црне Горе биће уприличен 6. фебруара.

То представља шансу за унапређење дипломатских веза између Црне Горе и УАЕ као земље домаћина.

„Једна од важнијих одлука која је утицала на запажену промоцију наше земље је и учешће на Еxпо 2020 Дубаи гдје са 191 земљом учесницом учествујемо у стварању будућности. Драго ми је да Министарство координира учешћем, посебно због прилика које смо на овај начин створили. Захваљујући преданости, знању и идејама, успјели смо да дух Црне Горе представимо у граду будућности какав је Дубаи и то на начин који нам приличи“, додао је Милатовић.

Он је навео да Павиљон Црне Горе и тим младих и талентованих људи који су дио тог пројекта, промовишу државу, њене природне љепоте и туристичке и инвестиционе потенцијале на најбољи могући начин.

„Осим тога, стварају се бројне инвестиционе прилике и оснажују дипломатске везе. Свеукупно, валоризујемо црногорски економски и инвестициони потенцијал, чувајући национално природно благо“, поручио је Милатовић.

Он је оцијенио да су УАЕ пријатељска земља са којом ће се изградити још јаче економске и дипломатске везе.

УАЕ су препознати као земља из које долази велики број инвеститора, а неки од њих имају успјешне пројекте реализоване у Црној Гори.

Алсхамси је казала да је задовољна учешћем Црне Горе на Еxпо 2020 и начином на који се земља представила у Дубаију.

„Национални дан Црне Горе на овој изложби изузетна је прилика да говоримо о потенцијалима и новој фази развоја у којој се Црна Гора налази. Велико ми је задовољство што ћу бити у прилици да будем са вама на овај важан дан током којег ћемо заједно славити све оно што Црна Гора јесте“, додала је Алсхамси.

Алсхами је закључила да ће двије земље стварати нове развојне шансе, посебно имајући у виду потенцијале Црне Горе и визију које УАЕ имају када је у питању стварање одрживе будућности.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest