MILO ĐUKANOVIĆ: Crna Gora nije učestovala u ruskom pokušaju državnog napada na Moldaviju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da nema nikakvih naznaka da su državni organi ili institucije Crne Gore na bilo koji način učestvovali u ruskom pokušaju državnog napada na Moldaviju.

On je kazao da riječ može biti samo o pojedncima koji pristaju da budu zloupotrebljeni ili dio nekih paravnojnih ili terorističkih organizacija koje se stavljaju u službu ruskih interesa za destabilizaciju susednih država.

„Ne vjerujem da nas to može posebno iznenaditi. Znamo da jedan dio građana Crne Gore, kao i drugih država regiona, nažalost demonstrira da podržava rusku agresiju. Nećemo se iznenaditi ako se neki takav pojedinac nađe u destrukciji i van Crne Gore i našeg regiona“, ocijenio je Đukanović.

On se u okviru Minhenske bezbjednosne konferencije sastao sa predsjednicom Moldavije Majom Sandu, za šta je, kako je istakao ovaj povod bio dodatna inspiracija.

Oni koji znaju da je takvo iskustvo prošla i Crna Gora 2016. godine znaju da i ona ne može biti dio takvih destruktivnih planova namijenjenih nezavisnosti suverenih država, podvukao je Đukanović.

Predsjednica Moldavije Maja Sandu objavila je 13. februara na konferenciji za novinare da Rusija planira da iskoristi strane sabotere da sruši rukovodstvo njene zemlje, zaustavi pridruživanje Evropskoj uniji i iskoristi to u ratu protiv Ukrajine.

Ona je navela da plan uključuje građane Rusije, Crne Gore, Bjelorusije i Srbije koji ulaze u Moldaviju kako bi pokušali da izazovu proteste u pokušaju da se „legitimna vlada promijeni u nelegalnu vladu koju kontroliše Rusija“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest