Мило Ђукановић: Наша је обавеза да наставимо да унапређујемо демократију, слободу, једнакост, људска права и владавину права

Мило Ђукановић

Наша је обавеза да наставимо да унапређујемо демократију, слободу, једнакост, људска права и владавину права. Да охрабрујемо демократску партиципацију, будемо транспарентни и одговорни, поручио је председник Црне Горе Мило Ђукановић на Твитеру поводом 15. септембра, Међународног дана демократије.

„Недавни избори су потврдили напредак у демократском развоју црногорског друштва. Показали су да Црна Гора разуме процес демократије. И потврдили важност снажења демократских институција, укључујући и капацитета који ће јачати отпорност у односу на све бројније форме манипулација и дезинформација. Само уз пуно учешће, одговорност и сарадњу можемо јачати поверење и напредовати ка циљу да највише вредности демократије буду стварност сваког појединца“, поручио је Ђукановић.

​Према званичним резултатима парламентарних избора у Црној Гори који су одржани 30. авгиста, коалиција „Одлучно за Црну Гору! ДПС – Мило Ђукановић“ освојила је 30 мандата, коалиција „За будућност Црне Горе“ 27, коалиција „Мир је наша нација“ десет, а платформа „Црно на бијело“ четири мандата.

Социјалдемократе (СД) и Бошњачка странка (БС) имаће по три посланика, а Социјалдемократска партија (СДП) два.

По једног представника имаће Албанска листа „Ник Ђељошај – Генци Ниманбегу“ и коалиција „Једногласно“, преносе Вијести.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial