Milovac: Terzićevi podaci alarmantni, potrebna detaljna provjera

Foto: RTCG/printskrin

Podaci koje je vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Nikola Terzić, iznio na Nacionaloj antikorupcijskoj konferenciji, koju je organizovao MANS, a koji se odnose na imovinu bivših i sadašnjih policijskih funkcionera, alarmantni su.

Oni, kako je za portal Javnog servisa saopštio zamjenik izvršnog direktora MANS-a, Dejan Milovac, pozivaju pozivaju na akciju bez odlaganja, prije svega od strane Odjeljenja za antikorupciju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

„MANS se odavno zalaže za detaljnu provjeru imovine javnih funkcionera, posebno onih koji bi trebalo da budu prva linija odbrane od korupcije i organizovanog kriminala“, istakao je Milovac.

On je naveo i da podaci iz Sky aplikacije, koji se objavljuju posljednjih dana i mjeseci, dodatno afirmišu potrebu za detaljnijom provjerom imovine.

Podsjećamo, Terzić je prekjuče saopštio da je je bivši službenik Uprave policije kupio vozilo vrijedno 300.000 eura. On je, takođe, poručio da je to operativan podatak, te da će biti provjereno porijeklo novca od kojih je kupljen taj automobil.

U operativnoj analizi u Upravi policije, kako je rekao Terzić, trenutno se nalazi 30 policijskih službenika, a osim toga je i pozvao nadležne da provjere njegovu imovinu koju je, za 20 godina rada u policiji, stekao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest