Министар Стијовић обећао помоћ мјештанима Жабљака Црнојевића

„Жабљак Црнојевића изгледати у складу са његовим вјековним значајем за Црну Гору.“

Стијовић, фото: ЦдМ

Делегација Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде на челу са министром Александром Стијовићем је посјетила Жабљак Црнојевића и разговарала са мјештанима угроженим од поплава како би им понудила адекватну помоћ и подршку.

Министар Стијовић је обећао помоћ која ће бити обезбијеђена у виду сточне хране и сијена на захтјев домаћинстава који су претрпјели штету од поплава и која им је том приликом уништила дио залиха. Такође, договорено је да ће Министарство у складу да добром праксом помоћи у санирању штете домаћинствима коју су претрпјели у сточном фонду.

Мјештани су упутили молбу министру Александру Стијовићу да им се обезбиједи приступ водоводу, јер иако се налазе на само 2км од регионалног водовода немају пијаћу воду.

Министар Стијовић и грађани су се сагласили да недостатак воде за пиће представља највећи проблем овог поднебља и непремостиву препреку за развој Жабљака Црнојевића као туристичке дестинације и мјеста адекватног за живот грађана у 21. вијеку.

Министру Александру Стијовићу је од стране мјештана такође предочено да су сва ранија обраћања претходном ресорном министру била без резултата и остала само на обећањима да ће проблем бити ријешен.

Министар Стијовић је мјештане Жабљака Црнојевића замолио да се обрате писменим путем и да ће у договору са надлежним службама видјети каква могућност постоји да се коначно трајно ријеши проблем воде на овом поднебљу.

Министар се сагласио са мјештанима да Жабљак Црнојевића посједује изузетно богато историјско насљеђе, да се налази у Националном парку Скадарско језеро, на самој граници Главног града Подгорица и Пријестонице Цетиње а да је недопустиво заборављен од свих.

Мјештани су се пожалили да је Жабљак Црнојевића, који је на UNESCO- вој листи, између осталог и историјска колијевка Црне Горе али да и поред тога никада није погледана на адекватан начин од претходних влада. Честа појава јесте да домови тог дијела Црне Горе немају напајања електричном енергијом по неколико дана, а да чак ни путокази нијесу адекватно уређени. Пут је уништен, шљунак се експлоатише, што говори да су мјештани препуштени само себи.

Министар Александар Стијовић је увјерио да убудуће то неће бити тако већ да ће Жабљак Црнојевића изгледати у складу са његовим вјековним значајем за Црну Гору.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *