MISTERIJA SMRTI ŠKALJARCA: Šahović ubijen ispred kuće – od počinilaca i dalje ni traga

Foto: Jutjub printskrin/Al Jazeera Balkans
Iako su prošle skoro dvije godine od eksplozije automobila u kojoj je nastradao četrdesetjednogodišnji Cetinjanin Jasminko Šahović, označen kao pripadnik škaljarskog klana istraga u ovom slučaju još nije dala nikakve rezultate.

U postupku je preduzet niz radnji, vještačena su dva telefona nastradalog i saslušano je više svjedoka, među kojima i Bojan Petričević, vlasnik preduzeća u kojem je Šahović radio, a koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudima. Međutim, nijedna od ovih radnji nije dala rezultate koji bi bili od pomoći da se utvrdi identitet jednog ili više izvršilaca ovog zločina.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv N.N. izvršilaca krivičnog djela teško ubistvo izvršeno na štetu J.Š. Predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg su preduzete sve neophodne mjere i radnje. Donijeta je naredba za obdukciju tijela, saslušano je više lica u svojstvu svjedoka, izdate su naredbe za pretresanje stana i telefona, te naredbe Forenzičkom centru Danilovgrad za sva neophodna vještačenja, koja su dostavljena tužilaštvu. Do sada preduzete mjere i radnje nisu dale rezultate u pogledu utvrđivanja identiteta izvršilaca navedenog krivičnog djela, tako da će se u daljem postupku, po nalogu tužioca, od strane Uprave policije preduzeti i druge mere i radnje, a sve u cilju rasvetljavanja predmetnog događaja i identifikacije izvršilaca navedenog krivičnog djela”, saopštila je Lepa Medenica, portparol podgoričkog Višeg tužilaštva.

Jasminko Šahović je nastradao 17. januara u stravičnoj eksploziji automobila u ulici Partizanski put u podgoričkom naselju Tološi, u neposrednoj blizini iznajmljene kuće u kojoj je stanovao sa suprugom i sedmogodišnjim sinom.

Kako istraga do sada nije dala rezultate, predstavnici VDT-a su, kako su saopštili, prije izvjesnog vremena imali sastanak sa predstavnicima Uprave policije da bi odlučili o daljim radnjama u cilju otkrivanja počinilaca zločina, ali ni do danas nema rezultata.

“Sumnjam da neko prikriva dokaze”

Supruga ubijenog Cetinjanina Dragana Šahović kazala jeda je ogorčena zbog činjenice da policija i tužilaštvo za više od godinu i osam mjeseci nisu uspjeli da otkriju ko je i zašto ubio njenog supruga. Odgovor na to pitanje, kako ističe, duguje i sebi i svom maloljetnom sinu, koji oca svakodnevno pominje i crta ga u svojim domaćim zadacima.

“Činjenica da do sada ništa nije urađeno u meni budi sumnju da neko pokušava da prikrije dokaze u cilju da se zločin nikad ne rasvijetli. Tokom istrage nisam mogla dobiti skoro nikakvu informaciju od nadležnih organa, a i one koje sam dobila od postupajuće tužiteljke bile su vrlo škrte i kontradiktorne”, tvrdi Dragana Šahović.

(Kurir)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest