Митрополит Амфилохије: НЕМОЈТЕ ДА ГЛАСАТЕ овакву власт која ратује против Цркве и Бога!

Вечерас је у Храму одржан молебан за, како су саопштили из Митрополије црногорско-приморске, мир и братску слогу.

Фото: Јован Д. Радовић

Прошло је вријеме окупатора, али треба да прође вријеме и оних који настављају праксу окупатора, казао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије вечерас испред Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Он је позвао је вјернике да не гласају „безбожну власт која би отимала светиње“.

Вечерас је у Храму одржан молебан за, како су саопштили из Митрополије црногорско-приморске, мир и братску слогу.

„Сабрања цркве вјековима трају на овим просторима и сада се настављају. Литије позивају на измирење браће, ове наше литије су јединствене. Народ се пробудио духовно и ништа не траже. Сабрао се да у љубави прославља Бога. Ова наша сабрања су везана и за безакоње, онај закон која нам је у ноћна времена наметнула Скупштина, којим се отимају задужбине древне, које нијесу грађене ни за калуђере ни властодршце, већ у славу Бога“, казао је митрополит Амфилохије.

У том духу су и наша сабрања као молба онима на власти са се отријезне и не отимају од цркве Божје. Оно што нас је запањило, и нас и Европу ових дана, је рушење цркава и отимање. Започело са отимањем и рушењем конака на Бриској гори. Окупатор је срушио, и у Улцињу су дошле антитерористичке групе наоружане до зуба код четири монахиње“, додао је он.

Испред храма се након молебана окупило више од стотину свештеника и монахиња, а на платоу се окупило и више стотина грађана.

Наставак литија најављен је за недјељу.

Извор: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest