НАПАД НА ИСТОРИЈУ: Новака две препреке деле од титуле „владара светског тениса!“

Од када се води тениски ранкинг 11 такмичара је владало „белим спортом дуже од 200 недеља. Новак је суверени рекордер у мушкој, али су две даме испред њега када је у питању вечна листа

Ноле

Новак Ђоковић је ове године оборио рекорд Роџера Федерера по броју недеља у којима је био „светски број 1“, али то што је најдуже на врху АТП листе, не значи и да је најдуже у историји тениса.

Штавише, до данас су две особе дуже биле владари дуже од Нолета. Или, тачније речено – владарке. А од данас, 319. седмицом на врху, Ђоковић је изједначио рекорд Серене Вилијамс.

Од када се води тениски ранкинг 11 такмичара је владало „белим спортом дуже од 200 недеља. Новак је суверени рекордер у мушкој, али су две даме испред њега када је у питању вечна листа.

Ђоковић је одавно иза себе оставио и Рафаела Надала (209 седмица на врху), и Џимија Конорса (268), и Ивана Лендла (270), и Пита Сампраса (286) а од марта ове године и Роџера Федерера (310), оставио је иза себе и трофејне тенисерке са преко 200 седмица на тениском врху – Мартину Хингис (209) и Крис Еверт (260), данас је стигао поменуту Вилијамсову али њих две још није достигао:

У питању су другопласирана на „вечној листи“, Мартина Навратилова, која је 332 недеље била неприкосновена, док је апсолутни рекордер Штефи Граф за 377 седмица на врху.

(Блиц)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *