Неформално ванредно стање у служби кампање ДПС-а?

Вријеме читања 3 минута

Реаговање Демократког Фронта на „злоупотребе“ током ванредних мјера преносимо у цјелини.

„Увођењем неформалног ванредног стања ДПС је уствари отпочео редовну изборну кампању у којој неуставне мјере и уредбе које су прогласили за све грађане једино не важе за њих који су их донијели.“

Тако смо ових дана били свједоци како је предсједник ОО ДПС Вукота Станишић у центру Даниловграда у једном кафићу организовао партијски кружок по директиви Зорице Ковачевић, која не бира средства не би ли својим екстремизом на посланичкој листи  истиснула нови талас жена у ДПС-у.

Такође смо добили информацију да је данас предсједник општине Колашин Милосав Булатовић посјетио села Драговића поље и Љевишта, окупио двадестак људи, без социјалне дистанце, кршећи сваку мјеру и уредбу, наставио изборне активности ДПС-а у времену короне.

Наравно, ни полиција ни тужилаштво нису процесуирали Вукоту Станишића и Милосава Булатовића, јер тужилаштво искључиво функционише по законима ДПС-а. А у међувремену се противуставно хапсе и процесуирају грађани међу којима су астматичари, дијабетичари, представници опозиције, и чија је једина кривица што удишу ваздух супротно мјерама које је увео НКТ.

Затвори су нам пуни  “непослушних” грађана док функционери ДПС- а крстаре пустом Црном Гором уз партијски печат и директиве организујући предизборне активности. Али оно што представља класичну злоупотребу пандемије коронавируса јесте објављено ИПСОС – ово  истраживање уз наводну подршку Уницефа, у којем се брутално промовишу нове-старе звијезде ДПС-а. 

Не знамо како су анкетари Ипсоса успјели да ураде истраживање ако је НКТ увео социјалну дистанцу и забрану одласка у породичне кућеи станове, али желимо да их јавно питамо којим  су се параметрима служили у свом истраживању.

Тако је по истраживању Ипсоса Бобан Мугоша, дугогодишњи одборник ДПС-а и директор Инситута за јавно здравље оцијењен као најпопуларнија јавна личност.

Зато желимо да добијемо одговор да ли су анкетари Ипсоса упознали грађане са чињеницом да Бобан Мугоша прима плату од 3 400 евра, а да је његова супруга Љубица Мугоша власница приватне здравствене установе “Дијагностика”,  коју је отворила са бившим директором ИЈЗ-а  Зораном Вратницом, а којег је на функцију директора управо наслиједио Бобан Мугоша. Веома је симптоматично да “Дијагностика” пружа исте услуге из области биохемије и микробиологије,  које би требало да пружа и Институт за  јавно здравље Бобана Мугоше, а који је  прије десетак дана поново изабран на функцију директора.

Такође је занимљиво  да “Дијагностика” супруге Бобана Мугоше издаје и љекарска увјерења о здравственој способности, што би у систему јавног здравства требало да раде и наши домови здравља. Да ли у случају породице Мугоша постоји конфликт интереса и злоупотреба службеног положаја остављамо грађанима да процијене. 

Други на Ипсосовој листи популарности је члан предсједништва ДПС- а Јефто Ераковић који обавља функцију директора КБЦ – а. Господин Ераковић има мјесечну плату 5000 евра, а на име чланства у ЦАНУ, разних одбора и консултантских услуга додатно приходује  још 16 000 евра. За заслуге у области здравства од државе је добио стан од 90 квадрата, а власник је  БМW – а X1 из 2018. године чија је тржишна вриједност 40 000 евра. Иначе је господин Јевто Ераковић био и остао главни човјек Милана Роћена за довођење гласача ДПС- а из Новог Сада, што га је и препоручило за све партијске и државне функције  у којима итекако ужива.

Ово су само два примјера хероја ДПС-а које промовише ИПСОС, а који су засијенили на стотине часних доктора и медицинских радника који се голоруки сваког дана боре против пандемије, а чија имена се никад неће појавити на конференцијама за штампу НКТ- а, јер не гласају нити подржавају ДПС. Подсјећамо јавност да је просјечна плата доктора опште праксе око 550 евра, а доктора специјалисте око 700 евра. А колико је Ипсос узео за ово “независно” истраживање можемо само да замислимо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest