NEVJEROVATNO! Prikupljanje novca za izgradnju hrama sv Save na Žabljaku pratila filmska priča! (VIDEO)

Foto: Jutjub printskrin/ ИВАНГРАД студио

Savez Srba iz Crne Gore sa sjedoštem u Beogradi i Pravoslavna fondacija, donijeli su odluku da organizuju donatorsku večeru za izgradnju hrama Sv. Save na Žabljaku.

Kako prenosi „Alo.rs.“, tim povodom, rodila se simbolična ideja predsjednika Saveza Srba iz Crne Gore gospodina Željka Čurovića da se donese jedan kamen sa Savina Kuka sa vrh Durmitora, koji će se osveštati u manastiru Mileševi.

Foto: Jutjub printskrin/Cosmin Boghiciu

Gospodin Čurović je pozvao svoga brsta u Hristu Radenka Pila Vukovića, bivšeg vrhunskog sportistu i reprezentativca Jugoslavije u bijatlonu, nosioca međunarodnih priznanja iz toga sporta, koji je pošao na Savin Kuk, iskopao jedan kamen, umio ga na Savinoj vodi na Durmitoru i poslao po Savi Obradoviću koji ga je donio do Beograda. Zatim je kamen u manastir Mileševo ponio i vratio do Beograda Luka Karadžić.

Foto: Jutjub printskrin/BalkanTrip TV

Episkop Žički Justin je poslao jedan kamen (studenički) iz zida Žiče i jedan iz oltara manastira Žiče. To je kamenje koje je sačuvano prilikom renoviranja manastira Žiče.

Foto: Jutjub printskrin/BalkanTrip TV

Ta tri kamena su okupila dobre ljude, donatore 27.novembra 2023.godine u hotelu Orašac u Beogradu, koji su priložili svoj novac za izgradnju hrama Sv. Save na Žabljaku.

Foto: Jutjub printskrin/
Skituljko

Delegacija u sastavu:

Željko Čurović – predsjednik Saveza, Sava Obradović član IO Saveza i predsjednik organizacionog odbora u ime Saveza, Rade Crnogorac sekretar Saveza i Luka Karadžić član IO Saveza, ponijeli su tri pomenuta kamena i donaciju u visini
30. 200 evra u Žabljak i predali crkvenom Odboru za izgradnju hrama.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest