NIŠTA OD BOJKOTA! DPS potpisao Sporazum o popisu

Foto: Jutjub printskrin/DPS Crne Gore

Demokratska partija socijalista (DPS) je potpisala Sporazum o popisu koji im je poslao premijer Milojko Spajić. Očekuje se da tokom dana to urade Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka i nacionalni savjeti.

Spajić je Sporazum potpisao juče.

U Sporazumu nije preciziran datum održavanja popisa.

Popis stanovništva u Crnoj Gori biće sproveden od 30. novembra do 15. decembra, predviđeno je predlogom Zakona o izmjenama i dopunama zakona o popisu koji je 16. novembra predat u skupštinsku proceduru.

Sporazum o popisu se bavi pitanjima proširivanja popisnih komisija, kontrole unosa prikupljenih podataka, izrade softvera za njihovu provjeru, zabrane partijama da sprovode popisnu kampanju, prenosi „CDM“.

Prijedlog sporazuma je poslat nakon što je Spajić prihvatio sve zahtjeve opozicije, a Monstat zvanično najavio novi javni poziv za popisivače.

Predviđeno je proširivanje popisnih komisija sa dva nova člana opozicije i jednim članom vijeća manje brojnih naroda u gradovima u kojima su zastupljeni.

Opozicija je ranije poručila da sada ostaje da se vidi da li se zahtjevi i uslovi mogu ispuniti do predviđenog roka za početak popisa, 30. novembar.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest