Новак: Разумијем фрустрациjу руских и бјелоруских тенисера

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић још једном је коментарисао одлуку Вимблдона да не дозволи руским и бјелоруским тенисерима и тенисеркама учешће на том Мастерсу

Ђоковић је пред почетак Мастерса у Мадриду упитан да ли је био у контакту са неким од руских играча у псоледње вријеме.

– Да, имао сам прилике да разговарам са неким од Руса у Београду и очигледно то ниjе лака позициjа, када вам одузму право да учествуjете на jедном од наjвећих турнира, ако не и наjвећем турниру на свијету. Тешко jе. Разумијем њихову фрустрациjу. АТП ће анализирати цијелу ситуациjу и видјети шта може да се уради. Нисам причао са људима из АТП, тако да нисам сигуран шта ће бити. Пролазећи кроз нешто слично на личном плану, иако ниjе баш исто, знам колико jе фрустрираjуће када не можете да играте – изjавио jе свјетски броj jедан.

На питање да ли остаjе при свом ставу о томе да jе одлука Вимблдона некоректна, одговорио jе потврдно.

– Да, и даље стоjим при том ставу да не подржавам такву одлуку. Мислим да то ниjе фер, ниjе исправно, али тако jе како jе. Они су ти коjи доносе одлуке и сада jе на Савјету играча, менаџменту Тура да одлуче са играчима коjе jе наjбоље рјешење за ову ситуациjу, да ли да задрже поене, заштите их или да одузимаjу 50 одсто поена, шта год – додао jе Новак, преноси Б92.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest