Обрт у истрази: Оперативни подаци указују да је владика Јоаникије био мета снајперисте у Београду!

Извор: Борба


Српске безбједносне службе, дошле су до нових сазнања везано за покушај убиства бизнисмена и добротвора СПЦ Миодрага Даке Давидовића, а оперативни подаци до који се дошло вјештачењем указују да је највјероватније мета напада ипак био владика Јоаникије, потврђено је Борби из више извора у српским безбједносним службама.

На та сазнања указују одређена вјештачења која су недавно завршрна, а која су се обрађивала више мјесеци.

Уколико се ова сазнања истражитеља поткријепе материјалним доказима, то баца ново свијетло на читав тај случај.

Потврђено нам је да се чекају још неки налази, тачније, ДНК узорак који је узет са мјеста одакле је пуцано критичне ноћи.

Како је наш портал раније писао, на основу базних станица мобилних телефона, лоцирали су неколико црногорских држављана из криминалног миљеа, у близини хотела Краун Плаза, у моменту пуцњаве на Давидовића и владику Јоаникија.

Према нашим информацијама из извора блиских истрази, те особе су под посебном обрадом.

Да ли је случајност или нешто друго, да криминалци буду у близини мјеста где је покушан атентат на владику Јоаникија и Миодрага Давидовића, великог донатора СПЦ и противника режима Мила Ђукановића, остаје да утврди истрага.

Давидовић је у тренутку рањавања, 10. децембра прошле године, око 21 час, био у кафићу, на међуспрату хотела “Краун плаза” на Новом Београду, заједно са владиком Јоаникијем, епископом будимљанско-никшићким.

Он је погођен у руку хицем из снајпера, а према првим сазнањима из истраге, само је сплет срећних околности помогао да не буде убијен.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest