Одбијене жалбе: Јованић и група остају у затвору, продужен притвор за још два мјесеца

Фото: Libertas

Апелациони суд Црне Горе одбио је као неосноване жалбе бранилаца окривљених Блажа Јованића, Саше Зејака, Снежане Јовић, Сање Љешковић, Павића Глобаревића, Ранка Радиновића, Сретена Мрваљевића и Дарка Перовића, поднијете против рјешења Вишег суда у Подгорици о продужењу притвора и њима је продужен притвор за још два мјесеца.

Фото: Libertas

“Првостепеним рјешењем Вишег суда у Подгорици продужен је притвор за још два мјесеца окривљенима Блажу Јованићу, Саши Зејаку, Снежани Јовић, Сањи Љешковић, Павићу Глобаревићу, Ранку Радиновићу, Сретену Мрваљевићу и Дарку Перовићу, због основане сумње да су извршили кривично дјело стварање криминалне организације и више кривичних дјела злоупотреба службеног положаја, која су им стављена на терет наредбом о спровођењу истраге СДТ-а Црне Горе и одређено да притвор по том рјешењу може трајати до 9. августа 2022. године”, наводи се у одлуци Вишег суда.

Специјално државно тужилаштво сумњичи Јованића да је користећи функцију предсједника Привредног суда, као и судијску функцију, незаконито увећавао трошкове стечајног поступка у чему су му, наводно, помагали одређени стечајни управници.

Извор: цдм

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest