Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić idu na psihijatrijsko vještačenje

Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se tijelom neprekidno traga već 12 dana, a kako nezvanično saznaju srpski mediji uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko vještačenje.

“Pritvor osumnjičenima, Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rješenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko vještačenje, čim se za to steknu uslovi”, navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu.

Janković i Dragijević, radnici borskog JKP “Vodovod”, su tog 26. marta, kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Prema priznanju Dragijevića, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem Radoslavom (73) i sada pokojnim bratom Daliborom Dragijevićem (40), izmjestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Psihijatrijska i neuropsihijatrijska vještačenja, koje će, po svemu sudeći, obaviti eksperti Specijalne zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu, trebalo bi da nedvosmisleno potvrde da li je kod Srđana Jankovića, koji se na saslušanju pred VJT branio ćutanjem i Dejana Dragijevića, koji je priznao zločin, postojalo bilo kakvo duševno oboljenje ili poremećaj koji je uticao na njihovnu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vrijeme izveštenja krivičnog djela teško ubistvo za koje se terete, prenosi Telegraf.

Očekuje se da ovo vještačenje pokaže i njihov psihološki profil ličnosti, a svakako i njihovu uračunljivost i sposobnost da vladaju svojim postupcima u trenutku ovog svirepog ubistva.

Podsjetimo, Nebojša Živanović, advokat Dejana Dragijevića, osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić, otkrio je kada će njegova majka Svetlana biti saslušana.

“Njeno saslušanje, odnosno davanje iskaza povodom slučaja ubistva male Danke Ilić biti u VJT u Zaječaru u utorak 16. aprila u 8 sati”, rekao je advokat i dodao da će tada obaviti i razgovor sa Radetom Dragijevićem koji se u produženom pritvoru brani ćutanjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest