OVAJ TIK TOK IZAZOV JE SVE POPULARNIJI U SRBIJI! Djevojčica (8) umalo umrla zbog DOKAZIVANJA!

Foto: Jutjub/printskrin

Djevojčica sa sjevera Grčke jedva je preživjela ybog TikTok izazova koji je popularan i među djecom u regionu.

Djevojčica (8) sa sjevera Grčke izgubila je svijest naočigled svojih školskih drugova dok je pokušavala da ispuni izazov sa TikToka.

Dijete je zadobilo ozbiljne povrede pokušavajući da ispuni zlokobni „blackout challenge“. Djevojčica je zatvorila oči i držala je dah sve dok nije izgubila svijest. Međutim, prilikom pada jako je udarila glavu, prenose grčki mediji.

Učenica trećeg razreda je samo željela da „pobijedi“ svoje drugare, što se umalo završilo kobno.

– Umalo je izgubila život da bi završila taj izazov. Zatvorila je oči i držala dah, samo da bi pobijedila. Sve se dogodilo u školi. U jednom trenutku je izgubila svijest, pala je i udarila glavu. Završila je u bolnici – ispričao je član porodice povrijeđene djevojčice.

Podsjetimo, riječ je o onlajn izazovu u kom se od korisnika traži da zadrže dah što duže mogu i snime svoje reakcije lica i tijela. To je virtuelna „igra davljenja“ koja je postala popularna prije oko dvije godine na TikToku među djecom.

Kako su ranije izvještavali svjetski mediji, zabilježeno je nekoliko smrtnih slučajeva među djecom. Prema riječima stručnjaka, ono što se zaista dešava sa ovim konkretnim izazovom je nedostatak kiseonika u mozgu, kao što se dešava kada se neko davi.

U ovoj igri, ako neko zadrži dah duže od tri minuta, može da doživi neko oštećenje mozga, dok, kako ističu stručnjaci, ako je kiseonik u mozgu nizak duže od pet minuta, to dovodi do smrti. Djeca koja su ovo probala imala su crvene oči, tragove na vratu, jake glavobolje, ali i osjećaj dezorijentacije.

Nije poznato u kakvom je djevojčica sada stanju i koliko teške povrede glave je zadobila prilikom pada.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest