PUTIN ISPROZIVAO ŠOLCA! Nije mogao da vjeruje u odluke koje donosi Njemačka: Evo na šta sumnja

Foto: Jutjub printskrin/The Telegraph

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da njemački lideri pokazuju loše liderske vještine, te da im se cio svijet smije. Iako nije doslovno pomenuo njemačkog kancelara Olafa Šolca, Putin je kazao da svi znaju o kome se radi.

– Ili evropske zemlje same okreću leđa jeftinoj energiji ili odluke donose njihovi saveznici iz Sjedinjenih Država iz političkih razloga. U tom smislu, energetska bezbjednost EU pretrpjela je udarac kad su Poljska i Ukrajina prekinule isporuke ruskog gasa preko svoje teritorije, a gasovod ‘Sjeverni tok’ dignut u vazduh – kazao je Putin.

Govoreći na sastanku sa mladim ruskim naučnicima, ruski predsjednik je kazao da Njemačkom upravljaju zapadni partneri jer joj nedostaje suverenitet. On se osvrnuo na nastojanja EU da se odrekne ruskih energenata nakon eskalacije ukrajinskog sukoba, navodeći da je time Njemačka sama sebi nanijela štetu.

Prema njegovim riječima, Kijev prima novac od Evrope, od Njemačke… dok je gas koji im je potreban iz Rusije prekinut.

– Njemci sve ovo gutaju zato što nemaju suverenitet. A nekim državnim liderima očigledno nedostaje dovoljno profesionalnih vještina da donesu adekvatne i profesionalne odluke. Svi znaju ko je to, cio svijet im se smije – zaključio je ruski predsjednik.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest